10 JAN ’20: PLETTERIJ KOMT MET AMBITIEUS CONCERTSEIZOEN

Geplaatst op: 20 jan 2020 |

Het nieuwe concertseizoen van de Pletterij belooft een van de meest ambitieuze die dit podium heeft gepresenteerd. Tussen januari en juni zijn 25 concerten te bezoeken. Het programma biedt een mooie mix van jong talent, gerenommeerde namen, een spannende nieuwe serie, de Pletterij Impro Sessies en een drietal concerten in het kader van de BIM Podiumprijs 2019.

Opvallende namen zijn het ICP orkest, het Michael Moore Fragile kwartet met Gerry Hemmingway, Boy Edgarprijs 2019 winnaar Jasper Blom, die met twee groepen speelt, een hommage aan John Coltrane door het Ben van der Dungen kwartet, en het Tineke Postma kwartet met trompettist Ralph Alessi.
Uitgesproken nieuw, jong en experimenteel zijn de concerten van het Uldis Vitols trio, de groep The Selva van de Portugese bassist Goncalo Almeida, het trio van de Belgische gitarist Dirk Serries en de Guy Salamon Group, het hoogtepunt van het Pletterij-programma tijdens Jazz&More 2019.

De Haarlemse geluidskunstenaar en componist Ernst Oosterveld en bassist Quirijn van Regteren Altena komen met een spannende serie van 4 concerten waar zij steeds een andere gast uitnodigen onder wie Leo van Oostrom, Robbert-Jan Stips, Pete Harden en Saskia Lankhoorn, en David Kweksilber.
Ook dit seizoen weer een serie concerten in de JazzX- reeks voor jong jazztalent met Quartzite kwartet, The Impact Band en The Redbourgh Group.

Bovendien zijn er weer maandelijks de Pletterij Impro Sessies met onder anderen het duo Zea en Oscar Jan Hoogland en meesterdrummer Frank Rosaly.

Vanwege de BIM Podiumprijs die de Pletterij oktober vorig jaar ontving kan een drietal bijzondere concerten worden georganiseerd. Het duo Ben van Gelder en Reinier Baas, het trio Picatrix met Willem Breukerprijs 2019-winnares Nora Mulder en het trio Han Bennink, Michael Moore en Jorrit Westerhof treden in deze serie aan.

Download hier de muziekseizoensflyer in PDF.

Volg ons op onze FaceBookpagina Pletterij Debat en Cultuur -, op Instagram  en/of de nieuwe Faceboekpagina 023Jazz