De Pletterij komt met eigen bier: Arno’s Jubelbier!

Geplaatst op: 7 feb 2022 |

De Pletterij heeft zijn eigen bier: Arno’s Jubelbier. Genoemd naar Arno Duivestein, oprichter en directeur van de Pletterij. Hij vond dat het na 25 jaar Pletterij wel eens tijd werd voor een eigen biertje. In samenspraak met Rob Alphenaar, eigenaar van Cafe Lokaal en Briljant Brouwhuis, kwamen ze tot een bijzonder speciaalbier. Een licht brown ale bier van 5,5 procent, met tonen van noten en caramel door gebruik van donkere mouten. Een tikje complex en verrassend fris.

Het etiket is ontworpen door Pletterij-medewerkster Anne van der Sluis. De kapotte bril op het etiket verwijst naar de serie brillen met 1 pootje die bij Duivestein naast zijn bureau hangen. Het bier staat al een tijd op de planken en zou aanvankelijk afgelopen november gepresenteerd worden bij het 25-jarig jubileumfeest van de Pletterij. Totdat de corona-epidemie voor de zoveelste keer het feestje verstoorde.

In eerste instantie is er 200 liter gebrouwen. Het bier is verkrijgbaar bij de Pletterij, Cafe Lokaal en Melgers Drankenhandel. De bedoeling is dat deze samenwerking gaat leiden tot een eigen lijn bieren. Lokaal gebrouwen met lokale grondstoffen.