Laden Evenementen
Docu | woensdag 01 dec 20:00 - 22:30

01 DEC ’21 – DOCU: JAN MESDAG ZINGT BREL (EMMA WESTERMANN)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
01 DEC - DOCULAB: MESDAG ZINGT BREL -standaard
4,00
45 beschikbaar
01 DEC - DOCULAB: MESDAG ZINGT BREL -vriend
3,00
45 beschikbaar
01 DEC - DOCULAB: MESDAG ZINGT BREL -H'lemPas
2,50
45 beschikbaar
01 DEC - DOCULAB: MESDAG ZINGT BREL -jong<25jr
2,50
45 beschikbaar

TESTEN VOOR TOEGANG
Voor dit evenement geldt momenteel dat er maximaal 45 bezoekers binnen kunnen. Reservering of ticket via de website is vereist, evenals tonen van vaccinatie app of negatieve testuitslag.

Een nieuw seizoen DOCULAB met vanavond:

JAN MESDAG ZINGT BREL

Met regisseur Emma Westermann.

Het is midden jaren tachtig als de jonge zanger Jan Mesdag furore maakt op de Nederlandse kleinkunst-podia. Hoewel hij lof krijgt als “aanstormend talent”, is Jan niet tevreden met zijn prestaties. Hij zoekt naar een manier om zijn eigen stem te vinden, om zijn talent de ruimte te geven. Het liefst zou hij een album met nummers van Brel opnemen, maar Jan is bang voor de reacties van de buitenwereld. Dan komt hij in 1987 tot de ontdekking dat hij AIDS heeft. Nu Jan Mesdag weet dat hij niet lang meer zal leven, raapt hij alle moed bijeen om zijn droom te verwezenlijken. Het is een film over het vinden van de moed om je talent ten volle te benutten.

We vertonen deze film ter ere van World Aids Day op 1 december.

DOCULAB omvat een scala aan onderwerpen, van het verdriet van de Veenkoloniën na de energietransitie en het plaatsen van windmolens, tot de heftige carrière van Jan Mesdag, die op 34-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van AIDS; en van portretten van invloedrijke historisch-culturele figuren als Concertgebouw-dirigent Willem Mengelberg die na de Tweede Wereldoorlog zwaar werd gestraft voor zijn nazisympathieën, tot jonge mensen die zich geen man of vrouw voelen, maar iets ertussen in.

In januari volgt er een speciale editie genaamd Non-fictie+, een avond gefocust op nieuwe trends binnen de non-fictie wereld, waaronder hybride film. Een perfecte avond voor filmliefhebbers die behoefte hebben aan een avond die je aan het denken zet en inspiratie biedt.