Laden Evenementen
Debat | dinsdag 01 nov 20:00 - 22:00

01 NOV ’22 – STADMAKERSDEBAT: KLIMAATADAPTATIE

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De Groene Stadmakers en de Pletterij nodigen je uit voor een avond over Klimaatadaptatie

Je buurt Klimaatadaptief? Kom actief meedenken!

De ene zomer hebben we teveel aan water, denk aan Limburg. En de andere zomer is het weer te droog en wordt het in onze steden veel te heet. En overal is er eigenlijk te weinig groen. Onze straten, pleinen, parken en tuinen zijn nog niet goed ingericht op deze klimaatveranderingen. Haarlem zeker niet, onze stad heeft de dubieuze eer de meest versteende stad van Nederland te zijn!

Wat kunnen we daar zelf aan doen in onze buurt? Deze avond leer je meer over vergroeningsmogelijkheden en andere klimaatacties en ga je aan de slag om een eigen actie voor je buurt te bedenken. Dus neem je buren mee!

 

PROGRAMMA

20.00 Welkom en kennismaking

20.10 Klimaatkansen in je buurt, presentatie door Nanda Sluijsmans. Stedenbouwkundige / landschapsontwerper Nanda Sluijsmans. Zomers worden heter, droger en tegelijkertijd worden hoosbuien heviger. De hoogste tijd om leefomgevingen klimaatbestendig te maken. Klimaatadaptief inrichten is niet duurder of complex, maar vraagt om lef. We zullen de ruimte anders moeten verdelen. In mijn lezing ga ik in op de ontwerpprincipes waarmee we de publieke ruimte en private tuinen klimaatbestendig maken en welke denkwijze veranderd moet worden om grote stappen te zetten. Daarnaast laat ik een aantal voorbeelden zien van pas (her)ingerichte wijken, hoe het niet en wel moet. Er is ruimte voor vragen en discussie.

20.40 Haarlemse inspiratie, een snelle ronde langs Buurttuin Indische Buurt, Droste Groen, Struikroven, SociaalTuinieren, de Waterbank, Tegelwippen en financieringsmogelijkheden.

20.45 Aan de slag!
In kleine groepjes ga samen bedenken wat er in jouw buurt kan verbeteren, hoe je dat wil pakken en wat voor hulp je daarbij nodig hebt.

21.25 Oogsttijd
Delen van de plannen, behoeften in kaart brengen en hopelijk horen we mooie nieuwe buurtacties.

21.45 Afsluiten en vooruitkijken

LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen op ons Youtube-kanaal na afloop is het debat er als podcast terug te zien.
_

Uit eten voor het debat?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!