Laden Evenementen
Debat | woensdag 02 dec 20:00 - 21:00

02 DEC ’20 – TEGENLICHT MEET-UP: VOORBIJ RACISME

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

De Black Lives Matter-beweging heeft dit jaar de discussie over (institutioneel en dagelijks) racisme hoog op de maatschappelijke agenda gezet. De discussie heeft de vraag veel dichter bij onszelf gebracht. Het gaat niet meer alleen om een ‘ver-van-mijn-bed-racisme’ maar bevraagt ook onszelf als individu of als instelling waarvoor we werken.

Naar aanleiding van de Tegenlicht uitzending van 4 oktober jl organiseert de Pletterij een Tegenlicht Meet Up op woensdag 2 december. We gaan in gesprek met kunstenaars, pedagogen, organisatoren van BLM- protest in Haarlem, onderzoekers en activisten over het racisme in onszelf en hoe een racisme-vrije samenleving er uit kan zien.

Het programma bestaat uit een korte compilatie van de Tegenlicht aflevering ‘De post-racistische planeet’ van 4 oktober, en inleidingen van onderzoeker Jurriaan Omlo en ervaringsdeskundige Kevin Groen. Onderzoekster Marjolein van Haaften van het Bureau Discriminatizaken Kennemerland vertelt wat dit bureau meet aan discriminatie gevallen. Verder praten we met tal van betrokkenen, activisten en mensen uit de maatschappelijke en culturele wereld.

De Tegelicht Meet Ups zijn gratis toegankelijk en toch vragen we je te betalen voor een reservering. Hoe zit dat? Met de VPRO is afgesproken dat de Tegenlicht Meet Ups gratis toegankelijk zijn. Door de Corona- maatregelen mogen er maximaal 15 bezoekers naar binnen. In het verleden gebeurde het echter regelmatig dat bezoekers die gereserveerd hadden niet kwamen opdagen. Zeker met de Corona-beperkingen is dat vervelend. Zowel voor de organisatie en de gasten, het is minder leuk presenteren en discussiëren met een kleine groep, als voor andere geïnteresseerden die achter het net vissen.

Daarom betaal je 3,- voor een reservering. Deze 3,- houden wij niet voor onszelf maar schenken we aan een goed doel.

Dit debat wordt ook live-gestreamd, meekijken kan via de Pletterij website, YouTube of FaceBook en is gratis.

TER INFO: VENTILATIE IN DE THEATERZAAL
De Pletterij heeft in de zaal een uitstekende luchtverversings-installatie hangen die werkt op basis van het gemeten CO2-gehalte in de zaal. De installatie is zichtbaar als 2 hele grote bakken aan het plafond. Een voor de afvoer van lucht, de ander voor aanvoer van verse lucht van buiten. Omdat de lucht niet wordt gekoeld heeft de verse lucht de temperatuur van de buitenlucht. Het CO2- gehalte is gemiddeld rond de 600PPM.