Laden Evenementen
muziek | maandag 02 nov 20:00 - 21:30

02 NOV ’20 – CONCERT: DUO SPRANGERS-LIJBAART -UITVERKOCHT-

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

ZAAL IS UITVERKOCHT – ER ZIJN LIVE-STREAM TICKETS! 

Drummer Joost Lijbaart en saxofoniste Kika Sprangers gaan in dit nieuwe duo de dialoog met elkaar aan waarin de grenzen worden verkend en verlegd van wat in deze bezetting mogelijk is.

JOOST LIJBAART – Drums / Percussie
Drummer en improvisator Joost Lijbaart (1967) toerde de afgelopen 30 jaar met diverse groepen de wereld rond. Zijn stijl houdt het midden tussen jazz en improvisatie muziek waarbij veel percussieve elementen uit Afrikaanse en Aziatische muziektradities worden toegevoegd.

KIKA SPRANGERS – Saxofoon
Saxofoniste Kika Sprangers (1994) raakt haar publiek met har lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Muzikaal uit ze zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholieke en royale harmonieën, soms gepaard gaande met solide grooves, de boventoon voeren.

Naast het drumstel en de saxofoon wordt ook veel gebruik gemaakt van gestemde percussie, gongs, percussie uit Afrika en Azië en diverse etnische instrumenten. Zo wordt het duo een mini-orkest met veel klankmogelijkheden waarin Sprangers’ melodieën samenvloeien me de vrijelijk geïmproviseerde klanklandschappen en delicate ritmes van Lijbaart.

TER INFO: VENTILATIE IN DE THEATERZAAL
De Pletterij heeft in de zaal een uitstekende luchtverversings-installatie hangen die werkt op basis van het gemeten CO2-gehalte in de zaal. De installatie is zichtbaar als 2 hele grote bakken aan het plafond. Een voor de afvoer van lucht, de ander voor aanvoer van verse lucht van buiten. Omdat de lucht niet wordt gekoeld heeft de verse lucht de temperatuur van de buitenlucht. Het CO2- gehalte is gemiddeld rond de 600PPM.

LIVE-STREAM
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft!