Laden Evenementen
Debat | woensdag 02 nov 20:00 - 22:00

02 NOV ’22 – GROENBELEIDSPLAN HAARLEM IN UITVOERING (externe organisator)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De eerste week van november vindt in heel Nederland de Nationale Klimaatweek plaats. Ook de Haarlemse Klimaatcoalitie neemt hier aan deel. Op woensdag 2 november organiseren wij in de Pletterij een debat over het Haarlemse Groenbeleidsplan. Dit Groenbeleidsplan is samengesteld door de gemeente Haarlem in samenspraak met het Platform Groen, een raad van burgerspecialisten, die de gemeente gevraagd en ongevraagd van advies mogen dienen.

Wij willen op deze avond een dialoog bevorderen tussen leden van de Haarlemse gemeenteraad en burgers. Want de noodzaak van handelen om Haarlem duurzamer te maken is groot. Het is al vaak gezegd: “Haarlem is op twee na de meest versteende stad in Nederland met het minste openbare groen”. De Haarlemse klimaatcoalitie denkt dat de uitvoering van een actief groenbeleid essentieel is om de stad leefbaar te houden. Er zijn 4 sporen die in de komende tijd zullen worden uitgewerkt. In het Plan worden deze als volgt benoemd: Groen Inclusief Ontwerpen, Samenhangend Netwerk Groenstructuur, Samen maken we het Groen, Naar een Groene Woonomgeving. Over deze voornemens gaan wij op 2 november met Haarlemse gemeenteraadsleden en de aanwezigen in gesprek.

PROGRAMMA:

  • 20.00 Opening door de moderator Stan Verstraete
  • 20.05 Totstandkoming en verloop Groenbeleidplan. Actief betrokken bij het ontwikkelen van groenbeleid is het Platform Groen dat bestaat uit 10 Haarlemsenatuurorganisaties die hebben meegedacht aan het totstandkomen van dit plan. Hilde Prins van de Haarlemse Bomenwachters en Chris Brunner vatten het proces samen
  • 20.20 publiek kan reageren (10 minuten)
  • 20.30 Groen Inclusief Ontwerpen, Samenhangend Netwerk Groenstructuur. Hiervoor gaan wij in gesprek met vier raadsleden
  • 20.45 publiek kan reageren (10 minuten)
  • 21.00 Samen maken we het Groen, Naar een Groene Woonomgeving. Hiervoor gaan wij in gesprek met vier raadsleden
  • 21.15 publiek kan reageren (10 minuten)
  • 21.25 Samenvatting moderator (tot 21.30)

In de komende Nationale Klimaatweek (van 31 oktober t/m 6 november) heeft de Klimaatcoalitie Haarlem een website gebouwd waar de Haarlemse klimaatactiviteiten, (die hun bekend zijn) vermeld worden.
Zie: https://klimaatcoalitiehaarlem.wordpress.com/2022/10/30/actie-vanwege-het-haarlems-klimaatbeleid/

Wij zien u graag op 2 november.

Namens de Haarlemse Klimaatcoalitie,
Dik Bol en John Schrama

LIVESTREAM
Dit debat kun je gratis volgen via livestream op ons Youtube-kanaal. Na afloop is het debat er als podcast terug te zien.

Uit eten voor het debat?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!