Laden Evenementen
Debat | dinsdag 03 dec 20:00 - 22:00

03 DEC ’19 – TEGENLICHT MEET-UP: DE ZAAK SHELL

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Als je de naam ‘Shell’ hoort, denk je misschien niet direct aan duurzaamheid. Toch probeert het bedrijf wel stappen te zetten om te vergroenen, mede onder druk van activistische aandeelhouders.

Tegenlicht onderzoekt in de uitzending ‘De zaak Shell’ hoe een grote multinational zoiets aanpakt, en of er daadwerkelijk sprake is van een koerswijziging die zoden aan de dijk zet.

Bij de bijeenkomst over deze uitzending hebben we onderstaande sprekers uitgenodigd, die hun visie op ‘De zaak Shell’ zullen geven:

  • Hilde Brontsema werkt als campagnemedewerker bij Milieudefensie mee aan de klimaatzaak tegen Shell, en weet ons vanavond meer te vertellen over inhoud en noodzaak hiervan.
  • Martijn Broekhof, hoofd Energie en Klimaat bij de Koninklijke VNCI, kijkt vanuit een breed perspectief naar de energietransitie van de op fossiele brandstoffen gebaseerde industrie.
  • Elliaa Jutte is Sr. Communicatie- & Campagneadviseur voor ActionAid, een NGO die in ontwikkelingslanden mensen steunt door op te komen voor hun rechten.
    Jutte zal vooral toelichten waarom Action Aid meedoet aan de Shell zaak, waarbij ze inzoomt hoe door de klimaatcrisis vooral ontwikkelingslanden en vrouwen hard geraakt worden.
  • Als moderator hebben we vanavond Jaap Tielbeke uitgenodigd. Hij werkt als redacteur bij de Groene Amsterdammer, waar hij onder meer schrijft over klimaatverandering, sociale bewegingen en democratische vernieuwing.

TOEGANG GRATIS, EEN VRIJWILLIGE BIJDRAGE WORDT OP PRIJS GESTELD

Eliaa Jutte                    Hilde Brontsema            Martijn Broekhof            Jaap Tielbeke