Laden Evenementen
Debat | woensdag 03 mrt 19:00 - 20:00

03 MRT ’21 – TEGENLICHT MEET-UP: ‘DE BOER VAN DE TOEKOMST’

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

LIVE-STREAM EVENT, VIA DE CHATFUNCTIE (VAN ONZE YOUTUBE EN FACEBOOK PAGINA’S) KUNNEN ONLINE VRAGEN GESTELD WORDEN

De lockdown heeft laten zien hoe kwetsbaar ons wereldwijde voedselsysteem is. Tegelijkertijd staan boeren, natuurbeschermers en politiek lijnrecht tegenover elkaar. Nederland is als tweede landbouwexporteur van de wereld een agrarisch succesverhaal. Maar daar tegenover staat dat de bodem steeds verder uitgeput raakt en de biodiversiteit verschraalt. Waar zijn de nieuwe ideeën en technologieën te vinden die goed zijn voor zowel de boer als de natuur? Een verkenning door Nederland. Van stroken-landbouw tot onbemande tractoren, en van agro-ecologie tot kaas zonder koeien. Wat zijn de perspectieven voor de boer van de toekomst?

Gastsprekers voor deze Meet-Up zijn:

Ernst van den Ende
Algemeen Directeur van de Plant Sciences Group – Wageningen University & Research

 

 

 

Iris Veltman
Eigenaar van Iris’ Garden Ecology, milieukundige, docent en adviseur bij de Permacultuur Centrum Haarlem.

Permacultuur is een ontwerpmethode met de intelligentie van de natuur als uitgangspunt. Het laat zien hoe je voedsel kunt verbouwen door met de natuur samen te werken in plaats van ertegen.

 

Erik de Keulenaar
Eigenaar gemeenschapstuinderij Wij Telen Groente in Haarlem. Wij Telen Groente bestaat uit twee biologische zelfoogsttuinen in Haarlem. Daarnaast bieden zij dagbesteding en organiseren de biologische markt in de Haarlemmer Kweektuin.

 

 

 

Gespreksleider deze avond is Ellen Mangnus.

Ellen Mangnus
Journalist & Ontwikkelingsfilosoof

 

 

 

Deze VPRO Tegenlicht Meet Up zal plaatsvinden in de vorm van een ronde tafelgesprek, maar gezien de corona-maatregelen helaas zonder publiek. Wel is het mogelijk de Meet Up te volgen op de website, de Facebook pagina en het YouTube kanaal van de Pletterij. Via chatfunctie van de live-streaming kunnen er ook online vragen gesteld worden.