Laden Evenementen
Debat | woensdag 03 nov 20:00 - 22:00

03 NOV ’21 – TEGENLICHT MEET UP: DE ONTGROEIERS / REACTION (LIVE & LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De economie moet groeien, toch? Want als we het BNP elk jaar met een paar procent laten stijgen, kunnen we alle problemen in de samenleving oplossen. Van ongelijkheid tot klimaatverandering. Het lijkt zo logisch. Maar is economische groei wel de oplossing van al onze problemen? Zien we iets over het hoofd als we focussen op groeipercentages? Kunnen we nog van onze economische groeiverslaving af? Dit was het thema van de Tegenlichtaflevering van zondag 17 oktober. Diezelfde avond was de film ‘Reaction’ te zien over het initiatief om een beweging op te zetten van winkels, studio’s, ateliers, werkplaatsen, tuinen, cafés en restaurants, adviesbureaus, bouwers en ontwerpers met een gemeenschappelijk doel: duurzame groei. Of nee – duurzame ontgroei natuurlijk.

Tijdens de meet up gaan we in gesprek over het idee van een welvarende economie zonder groei. Te gast zijn VPRO-programmamaker Kees Brouwer, initiatiefnemer van ‘Reaction’ en maker van de gelijknamige film, de jonge econoom Sam de Muijnck die namens de netwerkorganisatie Rethinking Economics in de Tegenlichtuitzending optrad, de Haarlemse wethouder Circulaire Economie Robbert Berkhout, de Noord-Hollandse gedeputeerde Circulaire Economie Zita Pels en hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam Maarten Pieter Schinkel (ook verbonden aan het Tinbergen Instituut). De presentatie is in handen van Stan Verstraete, adviseur duurzame gebiedsontwikkeling en circulaire economie.

LIVESTREAM
U kunt onze livestreams gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.