Laden Evenementen
Debat | zondag 04 apr 16:00 - 16:30

04 APR ’21 – MUZIEKPRAAT! PETER BRUYN IN GESPREK MET MARTIN VAN DUYNHOVEN (GRATIS STREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Deze zondag 4 april start de Pletterij een nieuwe serie. Muziekjournalist Peter Bruyn gaat iedere eerste zondag van de maand in gesprek met een muzikant. Aan de hand van muziekfragmenten praat hij met hen over hun eigen muziek, hun invloeden, hun smaak en voorkeur, hun instrument, hun techniek, anekdotes en wat er meer voorbijkomt.

De muzikanten die hij uitnodigt komen uit de ‘niche’ die de Pletterij programmeert. Dus verwacht veel hedendaagse jazz, avant garde pop, gecomponeerde muziek, World en elektronica.

Zondag 4 april is als eerste muzikant te gast drummer Martin van Duynhoven (Boxmeer, 13 juni 1942).

Martin van Duynhoven is samen met Han Bennink, John Engels en Pierre Courbois een van de meest gerenommeerde jazzdrummers en percussionisten van Nederland uit de bebopgeneratie van de jaren zestig en zeventig. Deze vier heren hebben ook samen een kwartet genaamd BCDE.

Van Duynhoven begon met het spelen van slagwerk in een harmonieorkest. Hij studeerde van 1959 tot 1962 aan het conservatorium in Tilburg en verhuisde in 1963 naar Amsterdam. In 1966 won hij de tweede prijs in een competitie in Wenen, waarbij bekende jazzmusici zoals Mel Lewis, Julian Cannonball Adderley en Ron Carter in de jury zaten. Hij speelde daarna met vele beroemde artiesten zoals Chet Baker, Frank Wright, Dexter Gordon, en met Willem Breuker. In 1975 ontving hij een beurs van het Ministerie van CRM waardoor hij in New York kon gaan studeren. Als “vaste” drummer speelde Martin onder meer in het Theo Loevendie Kwartet, en hij had tot 1984 zijn eigen Martin van Duynhoven Percussie Ensemble. Dit ensemble trad vaak op samen met acrobaten, dichters en andere kunstenaars.

Naast zijn bestaan als drummer oefende hij tevens het beroep van grafisch ontwerper uit. Sinds 1982 gaf Van Duynhoven een tijd lang voornamelijk soloconcerten en schoolconcerten. In 1984 ontving hij de Boy Edgar-prijs.

LIVE-STREAM
Het meekijken met de gesprekken via de website, YouTube of FaceBook is gratis – na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.