Laden Evenementen
muziek | donderdag 05 nov 20:45 - 21:45

05 NOV ’20 – CONCERT: 4e BASKLARINET FESTIJN 20/21 (2e sessie)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
05 NOV: BASKLARINET 2e sessie -standaard
10,00
11 beschikbaar
05 NOV: BASKLARINET 2e sessie -vriend
9,00
11 beschikbaar
05 NOV: BASKLARINET 2e sessie -HlemPas
7,50
11 beschikbaar
05 NOV: BASKLARINET 2e sessie -jong <25jr
7,50
11 beschikbaar
05 NOV: BASKLARINET 2e sessie -BimPro
7,50
11 beschikbaar

Basklarinet Festijn percussie(ff) 5 november 2020 de Pletterij Haarlem

Fie Schouten, Jelte Althuis, Evan Ziporyn* (basklarinet), Tatiana Koleva (percussie), Eva van de Poll (cello)
*de Amerikaanse grootheid op de basklarinet Evan Ziporyn zal zeer waarschijnlijk alleen via een online-verbinding van zich laten horen, maar wel via een live-verbinding exclusief tijdens het concert
 
Programma:
•Tap-blow-dance4 (2020) – Hanna Kulenty 
in opdracht geschreven voor het Basklarinet Festijn (2 basklarinetten, vibrafoon, cello)
•Improvisatiestructuur (2020) – Evan Ziporyn
basklarinetten, percussie, cello

•Leichte Überlappungen (2018)

 

Basklarinetduo 
Het Parool 17 nov 2018 (door Erik Voermans)
gespeeld door topkrachten als basklarinettisten Fie Schouten en Jelte Althuis….vrolijk makende betovering…wat een leuk stuk, vol onverwachte secundenbotsingen! 
solo (2020) – Evan Ziporyn geïnspireerd op muziek van Jimi Hendrix, de beroemde Amerikaanse gitarist.

 

Basklarinet Festijn 2020: de vierde editie van dit tweejaarlijkse festival. Het Basklarinet Festijn gaat van start in november 2020. Bijzonder in 2020 is dat het thema Percussie (ff) is: zoals een klap op de trom die je wakker laat schrikken. Zoals jazzmusicus Charles Mingus het zei in zijn klassieker: Better get hit in your soul.

Fie Schouten en Tobias Klein vormen de artistieke leiding van het Basklarinet Festijn, een tweejaarlijks festival rond de basklarinet. 

Fie Schouten presenteert een nieuwe CD Nature die uitkomt op 3 november 2020 en het Basklarinet Festijn 2020.
Over de CD Nature 
De nieuwe cd van Fie Schouten gaat Nature heten met solowerk voor basklarinet en twee kamermuziekstukken, waaronder Façade-Trio van Georges Aperghis voor twee basklarinetten en percussie, uitgevoerd door basklarinettisten Fie Schouten en Jelte Althuis en percussionist Tatiana Koleva. De cd zal op het eerste concert van het 4e Basklarinet Festijn gepresenteerd worden, 3 november 2020. 
De cd komt uit op Sol Classics en wordt ondersteund door Sena.
Basklarinettist Fie Schouten won in 2019 de Fair Practice Compositieopdracht Award, ze programmeert de serie Nieuwe Noten Amsterdam en het Basklarinet Festijn 2020. Fie Schouten zou je een ambassadeur voor de basklarinet kunnen noemen, zoals ook uit het interview in Jazznu in 2018 blijkt:
Zie haar bio voor meer informatie.

 

TER INFO: VENTILATIE IN DE THEATERZAAL
De Pletterij heeft in de zaal een uitstekende luchtverversings-installatie hangen die werkt op basis van het gemeten CO2-gehalte in de zaal. De installatie is zichtbaar als 2 hele grote bakken aan het plafond. Een voor de afvoer van lucht, de ander voor aanvoer van verse lucht van buiten. Omdat de lucht niet wordt gekoeld heeft de verse lucht de temperatuur van de buitenlucht. Het CO2- gehalte is gemiddeld rond de 600PPM.

LIVE-STREAM (alleen de 1e sessie wordt live gestreamd)
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft!