Laden Evenementen
Event | zaterdag 06 nov 11:00 - 17:00

06 & 07 NOV ’21 – KUNSTLIJN IN DE PLETTERIJ

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

KUNSTLIJN HAARLEM 6 & 7 november 2021
In het eerste weekeinde van november, tijdens de Kunstlijn, staat hedendaagse kunst weer in de schijnwerpers in Haarlem en omstreken.

KUNSTLIJN IN DE PLETTERIJ

De titel ‘tijd en tempo’ verbindt het werk van 4 kunstenaars werkend in verschillende disciplines.
Karola Veldkamps porseleinen objecten zijn een pleidooi voor het behoud van de bij en te vinden in de theaterzaal. Samen met ‘le Violon d’Ingres ‘van Jolanda Prinsen. Een houten vorm, een ronde contrabas voorstellend, die zichzelf bespeelt.

In de gang hangen gedichten en afbeeldingen van glaskunst van respectievelijk Sylvia Hubers en Jolanda Prinsen. Het boek dat zij dit jaar uitbrachten is hier ook te zien.

In De Loods een in memoriam aan Wim Dijkgraaf, de onlangs overleden Haarlemse bassist in de vorm van 5 portretten, zijn muziek is ook daar te horen.

Karola Veldkamp
Mijn werk rondom het thema “Ode aan de Bij” gaat over de vele bedreigingen van buitenaf waardoor de bij een onzekere toekomst tegemoet gaat. Wij mensen gebruiken veel gif en bovendien is veel van onze leefomgeving voorzien van bestrating. Door mijn werk over de bij hoop ik dat de mens bewuster omgaat met de natuur.

Jolanda Prinsen
Le Violon d’Ingres is een terugkerend thema in mijn werk. De term verwijst naar het verlangen van Jean Dominique Ingres violist te zijn. En symboliseert het eeuwig zoeken van de mens naar een ander leven.

De werken van Sylvia Hubers en Jolanda Prinsen in de gang vatten een deel van hun tentoonstellingen in de etalage van galerie de Tijd samen, die plaatsvond gedurende het corona-jaar maart 2020 to maart 2021

KUNSTLIJN DINER
In De Loods van de Pletterij, op zondagavond om 19 uur het traditionele kunstlijn diner dat voor 35ste keer plaatsvindt. Reserveren: info@jolandaprinsen.nl  of 06 2000 3839