Laden Evenementen
muziek | vrijdag 06 nov 20:30 - 22:30

06 NOV ’20 – CONCERT: GADJO ORKESTRA… Doviđenja

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
06 NOV - CONCERT: GADJO - Doviđenja -standaard
10,00
26 available
06 NOV - CONCERT: GADJO - Doviđenja -vriend
9,00
26 available
06 NOV - CONCERT: GADJO - Doviđenja -HlemPas
7,50
26 available
06 NOV - CONCERT: GADJO - Doviđenja -jongere<25jr
7,50
26 available
06 NOV - CONCERT: GADJO - Doviđenja -BimPro
7,50
26 available

Vrijdag 6 november – het afscheidsconcert van Gadjo Orkestra in de Pletterij.

Na 7 jaar lief en leed te hebben gedeeld gaat de in Haarlem gevestigde internationale groep Gadjo Orkestra er mee stoppen. In 2013 verzamelden zanger Djordje Matic en tuba-speler Arno Duivestein een groep getalenteerde jazz- en folkmuzikanten om zich heen. Wat zij voor ogen en oren hadden was een band die de passie en struikelritmes van de Balkan vermengde met de virtuositeit en improvisatiedrift van de jazz. Zeven jaar later, een album en een schare aan fans rijker moet de band de lier aan de wilgen hangen. Zanger Djordje Matic is verhuisd naar zijn geboorteland Kroatie, waar hij begin jaren ’90 van de vorige eeuw uit wegvluchtte voor de burgeroorlog, om daar zijn dichterscarrière verder uit te bouwen. Daarmee verdwijnt een belangrijk deel van de ziel van het orkest. Maar, geen eind zonder een goed feest. Op 6 november komt de band daarom nog één keer bij elkaar.

Foto: Rob Brakel

Gadjo Orkestra speelt muziek uit de Balkan. Negen virtuozen brengen energie, waanzin en melancholie naar de podia. Muziek met vaak ongebruikelijke maatsoorten waar vanzelfsprekend toch op gedanst kan worden. Muziek die wisselt tussen snelle tempi en hartverscheurende ballads, tussen het tragische en het extatische, tussen humor en eros.

Gadjo Orkestra bestaat voor deze gelegenheid uit onder meer: Djordje Matiç- zang en percussie, Hilde Kertész- viool en zang, Frank Stolwijk- klarinet en sopraan sax, Michel Duyves- basklarinet, Ilia Lumbroso- alt sax, Wouter Harkhof- trompet, Peter Arends – accordeon, Roelof Ruis- accordeon, Arno Duivestein- tuba, Sándor Kém- contrabas, Lars van der Weiden- drums.