Laden Evenementen
muziek | maandag 07 dec 20:45 - 21:45

07 DEC ’20 – CONCERT: TRIO TRABANT (2e SESSIE)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

TRIO TRABANT SPEELT MUZIEK UIT ZUID-WEST ZIGEUNIË

Zigeunermuziek?
Zigeunermuzikanten spelen wat er van hen gevraagd wordt: Dans-, luister-, treur- en feestmuziek; oftewel, muziek voor álle gelegenheden, voor álle lagen uit de bevolking. Voor de mensen van het platteland én uit de stad. –En erg interessant; ze spelen de muziek ook in de stijl van díe gebieden en díe speciale bevolking.

De muzikanten van Trio Trabant hebben deze muziek uit de eerste hand geleerd van meester-zigeunermuzikanten uit diverse regio’s in Hongarije, Transsylvanië en Roemenië. Hun passie is déze muziek; Hartstochtelijke melodieën, strakke ritmes en prachtige klanken. Dit vertolken zij op de instrumenten van dáár. Beurtelings klinken viool, zang, klarinet, taragot, accordeon, trompetviool en furulya (fluit) begeleid door contrabas, kanna, ütógardaon (slagcello) of gitaar in een aantrekkelijke afwisseling van stijlen en bezettingen.

Deze bijzondere mix van muziekstijlen en gebieden waar vroeger het welbekende Trabantje rondreed, -en nu nog steeds rondrijdt- hebben de leden van TRIO TRABANT samengevat in; MUZIEK UIT ZUID-WEST ZIGEUNIË .

Trio Trabant-muzikanten
Hilde Kertész (viool) is de primás van de groep. Zij zingt in het Hongaars, Roemeens en Romanes.
Bijzonder in dit trio is de kontra, een typisch instrument uit Transsylvanië, gespeeld door Winfried Veenker. Dit is een altviool met een platte kam en drie snaren, die tegelijk worden aangestreken. Ritme en harmonie ineen en daarbij kan hij ook nog eens prachtig zingen!
Bassist Frank de Jong speelt ook taragot, dat is een houten rietinstrument uit de Roemeense en Hongaarse muziek, die de klank van de klarinet en de rauwe sopraansaxofoon in zich verenigt.

Een optreden van Trio Trabant is divers en veelkleurig. Prachtige authentieke kleding en kleurige aankleding van het podium dragen bij aan een feestelijk optreden.

Vanwege het geringe aantal zitplaatsen dat we momenteel kunnen aanbieden zijn er deze avond 2 sessies; een vroege: 19.30-20.30 en een late: 20.45-21.45. Alleen de 1e sessie wordt live gestreamd.

TER INFO: VENTILATIE IN DE THEATERZAAL
De Pletterij heeft in de zaal een uitstekende luchtverversings-installatie hangen die werkt op basis van het gemeten CO2-gehalte in de zaal. De installatie is zichtbaar als 2 hele grote bakken aan het plafond. Een voor de afvoer van lucht, de ander voor aanvoer van verse lucht van buiten. Omdat de lucht niet wordt gekoeld heeft de verse lucht de temperatuur van de buitenlucht. Het CO2- gehalte is gemiddeld rond de 600PPM.

LIVE-STREAM
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. Je koopt een ticket/tickets via de website. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft! Een half uur voor de start van het concert krijg je per email een link doorgestuurd naar de livestream. Bij een dubbele sessie wordt alleen de 1e sessie live-gestreamd.