Laden Evenementen
Event | dinsdag 07 jun 20:00 - 22:00

07 JUN ’22 – EVENT: HAARLEMSE MEDIA-AVOND

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Haarlemse media-avond

Als een soort makelaar brengt De Pletterij op dinsdag 7 juni Haarlemse organisaties en Haarlemse journalisten bij elkaar met als doel publiciteit te genereren over specifieke Haarlemse problemen of kwesties.
 
De organisatoren van deze bijeenkomst gaan ervan uit dat medewerkers van maatschappelijke organisaties zich regelmatig afvragen: waarom besteden media, lokaal dan wel landelijk, weinig of geen aandacht aan sommige onderwerpen, terwijl die verhalen juist zo boeiend of relevant zijn. Het antwoord op die vraag is veelal simpel: vaak kennen journalisten dat idee voor dat mooie of belangrijke verhaal niet, ook al ligt het mogelijk zeer voor de hand.
 
Vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties proberen op deze avond journalisten warm te maken voor een onderwerp. Als de suggestie diepgaand en langduriger journalistiek onderzoek vergt, kunnen de verslaggevers  een beroep doen op het Haarlems Mediafonds dat onderzoeksprojecten stimuleert en subsidieert.
 
Het afgelopen jaar kwamen met steun van het onafhankelijke Mediafonds enkele artikelenseries tot stand, zoals die over de Haarlemse wijkraden (in het Haarlems Weekblad) en over de metamorfose van de Transvaalbuurt (in het Haarlems Dagblad).
 
Schrijver-journalist Frenk van der Linden, ambassadeur van het Mediafonds, zal de avond leiden. Een vertegenwoordiger van het Leids mediafonds vertelt wat voor projecten er in Leiden met steun van het Fonds zijn uitgevoerd en 2 leden van het bestuur van het Haarlems Fonds vertellen over de procedure om onderzoeksgeld aan te vragen.