Laden Evenementen
Debat | donderdag 07 mei 15:30 - 16:00

07 MEI ’20 – ONLINE DEBAT: VERSTERKT CORONA DE ONGELIJKHEID?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Versterkt Corona de ongelijkheid?

Op 18 maart zou de Pletterij de Piketty-serie afronden met een debat. Dat kon zoals bekend niet doorgaan. Nu gaan we online aandacht besteden aan ongelijkheid. Hoe ongelijk is Nederland (qua vermogen, inkomen, jong-oud enz.)? Wat is de invloed van de Coronacrisis op de al bestaande ongelijkheid? Groeit die? Welke groepen worden zwakker? Groeit de armoede? En hoe vergaat het ontwikkelingslanden? Als de economie weer op gang komt gaan we dan “back to normal” of kunnen we de ongelijkheden daarbij op de agenda krijgen?
Te gast zijn: prof. Wiemer Salverda, emeritus hoogleraar Arbeidsmarkt en Ongelijkheid en Tom van der Lee, voormalig directielid Oxfam Novib en lid van de Tweede Kamer voor Groen Links.

SPREKERS:
Tom van der Lee: was directeur campagnes van Oxfam Novib. Hij is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens GroenLinks. Bij Oxfam Novib gaf Van der Lee onder meer leiding aan campagnes die bedrijven aansporen maatschappelijk verantwoord te ondernemen en die zich richten op de aanpak van belastingontwijking (‘Make Tax Fair en ‘Even it Up’). Hij woont in Amsterdam.

Wiemer Salverda: is emeritus hoogleraar Arbeidsmarkt en Ongelijkheid verbonden aan het Amsterdam Centre for Inequality Studies. Vanaf begin 2010 coördineerde hij het omvangrijke internationale (30 landen, 200 onderzoekers) onderzoeksproject Growing Inequalities’ Impacts GINI. Samen met Paul de Beer, Jelle van der Meer en Janneke Plantenga publiceerde hij het boek: “Voor wie is de erfenis? Over vrijheid, gelijkheid en familiegevoel.”

MODERATOR:
Stan Kaatee: directeur economische zaken van de gemeente Amsterdam

 

 

 

 

 

 

Het meekijken met het debat via de website of YouTube is gratis maar het wordt op prijs gesteld als u een ticket aanschaft.
De standaard prijs voor het bijwonen van een Pletterij Debat is € 3,- (het toevoegen van een donatie is mogelijk).