Laden Evenementen
muziek | vrijdag 07 okt 20:00 - 22:00

07 OKT ’22 – BIM50 PRESENTS: HIDDEN SONGS & ACROSS (DUBBELCONCERT)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

BIM (de Beroepsvereniging van Improviserende Musici) bestaat 50 jaar. Voor dit lustrumjaar vroeg het BIMbestuur middels een open call vijf bandleiders ieder een intergenerationele band op te richten en nieuwe composities te schrijven. Na een spetterend openingsconcert op de BIM-ledenavond toeren de bands van componisten Joris Teepe, Thomas Johannsen, Miguel Santaella, Iman Spaargaren en Ian Cleaver in het najaar als double-bills en in verschillende samenstellingen langs podia door Nederland.

Kijk op www.bimpro.nl voor meer informatie, de complete speellijst en andere activiteiten ter ere van het BIM lustrum.

Miguel Ángel Santaella’s ACROSS www.masantae.com
Miguel Ángel Santaella ontwierp voor de BIM50-compositieopdracht een vernieuwende akoestische samenstelling. Zijn idee is dat de spanning tussen de klanken van de instrumenten een essentiële rol spelen. Het kwintet bestaat uit drums, bas, twee rietblazers en een zanger. Santaella voegde heel bewust geen harmonisch instrument toe aan zijn kwintet. Zo dragen de ingezette instrumenten niet alleen de melodische constructie, maar vormen ze ook de harmonische basis van de muzikale structuur. Santaella schrijft graag met het kwintet als geheel in zijn achterhoofd, rekening houdend met individuele kenmerken van elk lid.

Bob Roos (1980), drums / Arjen Gorter (1948), contrabas / Riccardo Maronga (1967), basklarinet / Kristina Fuchs (1970), voice / Giuseppe Doronzo (1987), baritonsaxofoon

Thomas Johannsen’s HIDDEN SONGS
Vocalist en instant componist Thomas Johannsen valt in de smaak met zijn elementaire aanpak van improvisatie die hij met het Genetic Choir Ensemble ontwikkelt en uitvoert. Onlangs werd dat beloond met een werkbijdrage vanuit het Fonds Podiumkunsten. Voor BIM50 bedacht hij de ongewone combinatie van veteranen en jonge honden uit de wereldmuziek én de vrije impro samen in dezelfde band. Met de geest van de BIM-oprichters in het bloed en drie vocalisten op het podium, staat zijn kwintet garant voor avontuurlijke muziek waarin talloze stijlen verbintenis vinden.

Raoul van der Weide (1949), contrabas & cello / Estrella Acosta (1952), vocalen / Nora Mulder (1965), piano / Thomas Johannsen (1974), vocalen / Çiğdem Okuyucu (1986), vocalen