Laden Evenementen
muziek | maandag 07 sep 20:00 - 21:30

07 SEP ’20 – CONCERT (1e SESSIE): ZEQ-ATTACK 4 FT David Kweksilber

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

GEWIJZIGDE BEGINTIJD! NU 20:00 UUR

 

Vanwege de ontwikkelingen rond de verspreiding van het coronavirus in Nederland werd deze Stemmingmakerij serie halverwege maart ineens het zwijgen opgelegd. Ondertussen mogen we weer voorzichtig verder en staan de laatste twee concerten in het najaarsprogramma.

Vanwege het geringe aantal zitplaatsen dat we momenteel kunnen aanbieden heeft de band aangeboden twee sessies te spelen. Alleen de 1e sessie wordt live gestreamd*.

———– // ————

ZEQ-ATTACK STEMMINGMAKERIJ SERIE 2020

ZEQ-Attack is het samenwerkingsproject van componist/pianist Ernst Oosterveld en contrabassist Quirijn Altena.

In een serie van vier concerten elke 2e maandag van de maand:
1.   10 februari 2020
2.   09 maart  2020
3.   31 augustus 2020
4.   07 september 2020 – met David Kweksilber (twee sessies)

zijn zij muzikale gastheer van enkele bekende Nederlandse musici. In deze concerten improviseren zij in een elektronische context waarbij de computer, via door Oosterveld ontwikkelde software, een volwaardig muzikale partner is. Dit uitgangspunt, waarbij muzikaal ‘denken en reageren’ worden versneld en veranderd leidt tot unieke sferen in ongehoorde klankwerelden.
Zie ook: ZEQ-Attack.com

David Kweksilber

DAVID KWEKSILBER
David Kweksilber studeerde saxofoon en klarinet aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in 2000 met onderscheidingen afstudeerde. Hij vervolgde zijn studie klarinet in New York, en nam daar privélessen bij uiteenlopende klassieke- en jazzmusici. Hij is momenteel docent techniek klarinet en saxofoon aan de jazz afdeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Zijn concerten brengen hem van Mozart’s Klarinetconcert in het Concertgebouw Amsterdam tot zijn eigen repertoire op het North Sea Jazz Festival. Hij speelt als solist en ensemblelid met gezelschappen variërend van Asko|Schönberg tot de New Cool Collective Big Band tot zijn eigen David Kweksilber Big Band, een big band voor nieuwe muziek die internationaal lof oogstte als muzikale ‘wake-up call’ en optrad op nationale televisie voor de Koninklijke familie.

Hij was inernationaal als solist te horen, en nam verscheidene cds op met (modern) klassiek en eigen (geïmproviseerd) repertoire. Uiteenlopende componisten schreven solo werken voor hem. Hij heeft prijzen ontvangen voor zijn klassieke spel (Nikolai Prijs, Persprijs Vriendenkrans, Elisabeth Everts Prijs) en voor zijn spel in geïmproviseerde muziek (Deloitte Jazz Award).

—–

Deze serie is mede tot stand gekomen door financiële steun van het Cultuurstimuleringsfonds van de Gemeente Haarlem, het Haarlemsche Muziekfonds en de Pletterij.

De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. We vragen een minimumbedrag van € 5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft!