Laden Evenementen
Debat | donderdag 08 dec 20:00 - 22:00

08 DEC ’22 – SHELTER CITY: MENSENRECHTEN IN ZUIDELIJK AFRIKA

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

Informatieavond: Shelter City en de mensenrechten in Zuidelijk Afrika

Sinds 2018 neemt Haarlem deel aan het Shelter City programma. In dit programma worden bedreigde mensenrechten-verdedigers uit verschillende landen drie maanden onderdak geboden in het veilige Haarlem. Zij kunnen tot rust komen en krijgen een training en begeleiding voor hun terugkeer na die drie maanden.

Op 8 december organiseert Shelter City Haarlem, een vrijwilligers steungroep onder leiding van de Pletterij, een informatiebijeenkomst over het werk van drie van deze mensenrechten-verdedigers uit Congo, Burundi en Zimbabwe en de huidige situatie in hun thuisland. Aan deze bijeenkomst nemen deel: huidige Shelter City gasten Makomborero Haruzivishe (Zimbabwe), Honneur David W’eka Safari (Congo) en Aloys Ndakoraniwe (Burundi). Aloys kon na zijn verblijf in Haarlem niet terug keren naar zijn eigen land en woont inmiddels in Haarlem. De mensenrechtenverdedigers worden ondersteund door een netwerk van vrijwilligers tijdens hun verblijf in Nederland.

Deze avond geven we een korte inleiding op de situatie in Afrika. Daarna gaan we middels interviews in op het werk van de 3 mensenrechtenactivisten. Een medewerker van Shelter City vertelt over hoe dit project is ontstaan en wat het betekent voor mensenrechtenactivisten die voor dit programma worden uitgenodigd.

LIVESTREAM
Je kunt de livestream van dit debat gratis volgen op ons Youtube-kanaal – en er na afloop terugkijken.

Uit eten voor het debat?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant The Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!