Laden Evenementen
Debat | dinsdag 08 jun 20:00 - 21:30

08 JUN ’21 – DEBATSERIE HAARFIJN: OPLEIDING & ARBEIDSPARTICIPATIE VAN VROUWEN (GRATIS LIVESTREAM)

Live stream gratis

Voor deze live stream is geen ticket of reservering nodig. De Live stream start automatisch via YouTube.com/user/MCHHaarlem.

Heb je een vraag neem dan contact met ons op via info@pletterij.nl

LIVESTREAM
U kunt onze livestreams gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.

DEELNEMEN AAN HET DEBAT
Je kunt je opgeven via barbara@barbaravanbalen.nl dan krijg je een link toegestuurd voor toegang tot de online meeting.

In de HAARFIJN debatreeks (georganiseerd door de Rooie Vrouwen van de afdeling Zuid-Kennemerland van de PvdA in samenwerking met de Pletterij) vindt op 8 juni 2021 om 20.00 uur online een bijeenkomst plaats over het belang van opleidingen voor arbeidsparticipatie van vrouwen. Wij willen een vergelijking maken tussen de initiatieven die in de 70er en 80er jaren plaatsvonden zoals de open school, de VOS-cursussen, de moedermavo en de Vrouwenvakschool en de impact die die initiatieven hebben gehad op de emancipatie van vrouwen en de huidige situatie.

In 2021 participeert van de laag-opgeleide vrouwen 40% op de arbeidsmarkt tegenover 80% participatie van hoog opgeleide vrouwen. Dat lage percentage wordt wellicht voor een deel verklaard door het aandeel vrouwen dat de Nederlandse taal niet (voldoende) beheerst. De deelnemers aan die initiatieven veertig jaar geleden hebben zelfvertrouwen ontwikkeld, zich geëmancipeerd en zijn vervolgens verder onderwijs gaan volgen en de arbeidsmarkt opgegaan. De situatie is nu verschillend, maar toch?