Laden Evenementen
Debat | woensdag 09 dec 20:00 - 21:00

09 DEC ’20 – TEGENLICHT MEET-UP: GOED GELD VERDIENEN

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Op basis van de VPRO Tegenlicht-uitzending ‘Goed geld verdienen’ organiseert Pletterij op woensdag 9 december de Meet-up:

HEEFT ETHIEK MARKTWAARDE?

Weegt ethische waardecreatie op tegen de verlokkingen van het oude kapitalisme?

De corona crisis heeft ons geconfronteerd met een probleem dat al veel langer speelt: aandeelhouderskapitalisme. Het gaat allemaal om winstmaximalisatie en zo snel mogelijk groeien om de aandeelhouders te pleasen. Zij lijken de macht in het kapitalistische systeem overgenomen te hebben.

Een toenemend aantal ‘nieuwe’ ondernemers zijn wars van het oude economische denken. Er ontstaan verschillende nieuwe vormen van ondernemen, waarbij de winst niet langer het belangrijkste is. Deze ondernemers staan voor producten gekoppeld aan maatschappelijke doeleinden: collectieve waardecreatie is het grotere goed.

Tijdens deze Meet Up gaan we in gesprek met econoom Arjo Klamer en Projectleider sociaal ondernemen Ruud Meijer, die verschillende oplossingsrichtingen zien om het probleem aan te pakken. We spreken met ondernemers (o.a. De wereld van Jansje, Dopper) die de daad bij het woord voegen. En partijen die deze bedrijven een warm hart toedragen (bijv. Present your startup).

Hoe gaan we vanaf vandaag de gewenste kant op? Wie kan hier welke rol in spelen? En wie moet dan de eerste stap zetten? En wat is er nodig om deze beweging te versnellen of ondersteunen?

Moderator: Annemiek van Bentem

De Tegelicht Meet-Ups zijn gratis toegankelijk en toch vragen we je te betalen voor een reservering. Hoe zit dat? Met de VPRO is afgesproken dat de Tegenlicht Meet Ups gratis toegankelijk zijn. Door de Corona- maatregelen mogen er maximaal 15 bezoekers naar binnen. In het verleden gebeurde het echter regelmatig dat bezoekers die gereserveerd hadden niet kwamen opdagen. Zeker met de Corona-beperkingen is dat vervelend. Zowel voor de organisatie en de gasten, het is minder leuk presenteren en discussiëren met een kleine groep, als voor andere geïnteresseerden die achter het net vissen.

Daarom betaal je 3,- voor een reservering. Deze 3,- houden wij niet voor onszelf maar schenken we aan een goed doel.

Dit debat wordt ook live-gestreamd, meekijken kan via de Pletterij website, YouTube of FaceBook en is gratis.

VENTILATIE IN DE THEATERZAAL
De Pletterij heeft in de zaal een uitstekende luchtverversings-installatie hangen die werkt op basis van het gemeten CO2-gehalte in de zaal. De installatie is zichtbaar als 2 hele grote bakken aan het plafond. Een voor de afvoer van lucht, de ander voor aanvoer van verse lucht van buiten. Omdat de lucht niet wordt gekoeld heeft de verse lucht de temperatuur van de buitenlucht. Het CO2- gehalte is gemiddeld rond de 600PPM.