Laden Evenementen
Debat | dinsdag 09 feb 20:00 - 21:30

09 FEB ’21 – DEBATSERIE ‘HAARFIJN’: MIJN LICHAAM, MIJN KEUZE, PRO-CHOICE (externe organisator)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De Rooie Vrouwen van de PvdA Zuid Kennemerland en debat- en cultuurcentrum De Pletterij in Haarlem organiseren in het voorjaar van 2021 verscheidene debatten (via ZOOM) over verschillende aspecten van de positie van vrouwen.

Dit eerste debat in de serie HAARFIJN 2021 gaat over Pro Choice.

Het recht van vrouwen over eigen lichaam te beslissen en zelf een keuze te maken voor abortus staat onder druk. Het is belangrijk dat het hier weer over gaat, want ook in Nederland anno 2021 proberen conservatieve krachten de abortuspraktijk in een negatief daglicht te plaatsen.

In de regio Zuid-Kennemerland maken de gemeenten Heemstede en Haarlem mee dat vrouwen bij de Bloemenhove geïntimideerd worden door anti-abortusdemonstranten. In de gemeenteraad in Haarlem is in december raadsbreed een motie aangenomen om een bufferzone in te stellen. In Heemstede is die bufferzone er al. Het Humanistisch Verbond is de aanjager van de vernieuwde aandacht voor het onderwerp en ijvert ervoor bij alle klinieken bufferzones in te stellen. Christa Compas van het Humanistisch Verbond zal daarover een inleiding houden.

Andere gasten voor 9 februari zijn Astrid Nienhuis (burgemeester van Heemstede) en Femke van Straaten en Rob Benschop van Bloemenhove. Zij zullen gevraagd worden over hun beleid en hun ervaringen te vertellen.

De avond zal worden voorgezeten door Maaike Koper, fractievoorzitter PvdA in Zandvoort.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Barbara van Balen en zullen een ZOOMlink ontvangen.

MEEDOEN? STUUR EEN EMAIL NAAR: BARBARA@BARBARAVANBALEN.NL