Laden Evenementen
Debat | woensdag 09 feb 20:00 - 22:00

09 FEB ’22 – VERKIEZINGSDEBATTEN 1/6: HET GROTE VERKEERSDEBAT

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Verkiezingsdebatten in de Pletterij

In de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart, organiseert de Pletterij een serie debatten. Ieder debat staat in het teken van een ander thema waarvoor we geregeld samenwerken met Haarlemse organisaties. Het is een uitdaging om alle in de gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen, 13 in totaal, aan bod te laten komen. Door iedere avond met 3 blokjes te werken waarbij een aantal van de partijen aan bod komt denken we dat dat gaat lukken. Met de nieuwe partijen die meedoen aan de verkiezingen hopen we een aparte avond te organiseren.

  • 09 februari: Het grote verkeersdebat; bereikbaarheid, doorstroming, parkeren en stallen, fietsroutes etc.
  • 16 februari: Duurzaamheid en energietransitie
  • 23 februari: Haarlem inclusieve stad, i.s.m. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland
  • 02 maart: Avond i.s.m. zelforganisaties Schalkwijk
  • 03 maart: Verkiezingsdebat met de nieuwe partijen (Denk, BvNL, Partij voor de Dieren, Lijst Pieter Vonck, 50Plus)
  • 09 maart: Wijkraden en nieuwe democratie

Volg deze gratis livestreams (met chat) via Youtube of Facebook

VANDAAG 09 FEB: VERKEER

Over Haarlem valt veel goeds te zeggen. Het is een prachtige stad, heeft een schitterende rivier, prachtige parken, een fijn en veilig centrum. Maar voor veel Haarlemmers zijn er ook dagelijkse ergernissen, zoals: een dure parkeerplaats voor je auto, gevaarlijke kruisingen, onveilige fietsroutes voor scholieren, een moeizame verbinding van oost naar west Haarlem, files voor de A9, geen doorgaande verbindingen met de trein.

Alle politieke partijen vinden hier iets van en willen met hun oplossingen in de gemeenteraad worden gekozen. Op 16 maart zijn er verkiezingen. 

Als alle voornemens worden uitgevoerd, wordt Haarlem een schone stad met een gezonde economie, met meer woningen, met meer groen en schonere lucht, meer ruimte voor fietsers en voetgangers, met deelauto’s en -scooters, beter openbaar vervoer, lightrail naar Amsterdam en een goede doorstroming van het verkeer door de stad. Maar ook met minder bewegingsvrijheid voor de auto en minder parkeergelegenheid. 

Over de oplossingen om Haarlem niet alleen bereikbaar te houden maar ook groen en leefbaar, is er dit verkiezingsdebat. Alle zittende politieke partijen zijn hierbij aanwezig. 


LIVESTREAM
U kunt onze livestreams gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.