Laden Evenementen
Event | zondag 09 mei 16:00 - 17:00

09 MEI ’21 – SCHRIJVERS OP ZONDAG: SIMONE BEKONO (GRATIS LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Schrijvers op Zondag is een online initiatief van Athenaeum Boekhandel Haarlem, Boekhandel Blokker, Bredero Boeken, Kennemer Boekhandel, Boekhandel De Vries|Van Stockum en Stichting Literair Haarlem in samenwerking met De Pletterij.

Eens in de twee weken voert Manon Duintjer één op één gesprekken met schrijvers uit (de omgeving van) Haarlem. Zondag 9 mei om 16.00 uur gaat zij in gesprek met Simone Atangana Bekono over haar debuutroman Confrontaties. Het staat op de shortlist van de libris literatuurprijs 2021 (bekendmaking 10 mei). Het gesprek is via een live stream op de sites van de boekhandels te volgen.

In Confrontaties kruipt Simone Bekono in de huid van de zestien jarige hoofdpersoon Salomé. Zij is een gevoelige, slimme jonge vrouw die worstelt met het racisme in haar omgeving. Ze moet zes maanden in een jeugddetentiecentrum verblijven, omdat ze twee schoolgenoten die haar aanvielen met geweld heeft toegetakeld. De motor van het boek is het innerlijke leven van Salomé: de krenkingen, zorgen, angsten, de teleurstelling en de woede.

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ met een bundeling van gedichten en brieven getiteld hoe de eerste vonken zichtbaar waren. In 2018 werd deze bundeling bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en in 2019 ontving ze het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Confrontaties is haar debuutroman.


Manon Duintjer (1969) is schrijver, schrijfdocent en journalist. Ze schreef o.a. de roman ‘We zijn verdwaald’ en ontwikkelde het filosofiespel Nomizo. Als docent is Manon verbonden aan de Schrijversacademie en de Querido Academie. Zij interviewt regelmatig auteurs in het openbaar. Manon woont in Haarlem met haar man en twee kinderen.