Laden Evenementen
Debat | woensdag 09 mrt 20:00 - 22:00

09 MRT ’22 – VERKIEZINGSDEBATTEN 6/6: WIJKRADEN EN NIEUWE DEMOCRATIE (LIVE & LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

VERKIEZINGSDEBATTEN IN DE PLETTERIJ

In de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart, organiseert de Pletterij een serie debatten. Ieder debat staat in het teken van een ander thema waarvoor we geregeld samenwerken met Haarlemse organisaties. Het is een uitdaging om alle in de gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen, 13 in totaal, aan bod te laten komen. Door iedere avond met 3 blokjes te werken waarbij een aantal van de partijen aan bod komt denken we dat dat gaat lukken. Met de nieuwe partijen die meedoen aan de verkiezingen hopen we een aparte avond te organiseren.

  • 09 februari: Het grote verkeersdebat; bereikbaarheid, doorstroming, parkeren en stallen, fietsroutes etc.
  • 16 februari: Duurzaamheid en energietransitie
  • 23 februari: Haarlem inclusieve stad, i.s.m. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland
  • 02 maart: Avond i.s.m. zelforganisaties Schalkwijk
  • 03 maart: Verkiezingsdebat met de nieuwe partijen (Denk, BvNL, Partij voor de Dieren, Lijst Pieter Vonck, 50Plus)
  • 09 maart: Wijkraden en nieuwe democratie

Volg deze gratis livestreams (met chat) via Youtube of Facebook

VANDAAG 09 MRT: WIJKRADEN EN NIEUWE DEMOCRATIE

De wijkraden in Haarlem bestaan ruim 50 jaar. Deze vorm van burgerparticipatie heeft gezelschap gekregen van de Nieuwe Democratie waarbij gelote vertegenwoordigers uit een wijk of buurt een advies geven over een onderwerp. In een reeks artikelen in het Haarlems Weekblad beschreef journalist Marilou den Outer de manier van werken van de wijkraden en hun problemen. Zelf lieten de wijkraden een manifest het licht zien, waarin ze een betere positie ten opzichte van de gemeente bepleiten. In het debat in de Pletterij wordt de politieke partijen gevraagd naar hun visie op de wijkraden anno 2022. Marilou den Outer geeft een korte inleiding op basis van haar onderzoek. Dit onderzoek is tot stand gekomen met steun van het Haarlems Media Fonds.


LIVESTREAM
U kunt onze livestreams gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.