Laden Evenementen
Debat | dinsdag 09 nov 20:00 - 22:00

09 NOV ’21 – DEBAT (in V&D gebouw!): HOE HOUDEN WE DE BINNENSTAD VITAAL?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

LET OP HET DEBAT WORDT GEHOUDEN IN HET OUDE V&D GEBOUW AAN HET VERWULFT!  INGANG GIERSTRAAT. TOEGANG MET TICKET EN CORONAPAS.

HOE ERG IS HET EIGENLIJK DAT ER WINKELS LEEG STAAN?
En hoe ziet de binnenstad van de toekomst er uit?

De Pletterij organiseert samen met stadsarchitect Willem Hein Schenk een debat over de toekomst van de binnenstad van Haarlem. Daarbij stellen we ons de volgende vragen. Waarover moeten we in het licht van de Omgevingsvisie nadenken? Wat betekent die visie voor de korte en de lange termijn voor de binnenstad? Vormt de leegstand van winkels en de mogelijke toename daarvan een bedreiging voor de vitaliteit van de binnenstad?

Deelnemers aan dit debat zijn Willem-Hein Schenk stadsarchitect, Tony Wijntuin oprichter van Wyne strategy and innovation (http://wyne.nl/), Floor Roduner wethouder ruimtelijke ordening en Falco Bloemendal van de Centrum Management Groep Haarlem.

Ideeën voor nieuwe functies worden onder meer aangedragen door vanuit het Haarlemse cultuurnetwerk. Studio MAPA Nederland (Moving Academy of Performing Arts) verrast de bezoekers met een zins begoochelende performance.

Annemieke Windt, docent In Holland en journalist bij het Haarlems Dagblad, modereert de avond.

We houden dit debat op een aansprekende locatie: de tweede verdieping van het lege voormalige V&D-gebouw in het centrum. Eigenaar ASR is een voorbeeld van creatieve invulling van (tijdelijk) leegstaande panden. Studio MAPA Nederland houdt hier diverse performances. In november organiseren zowel ABC Architectuurcentrum, Studio MAPA als de Pletterij hier activiteiten.

NH Nieuws/ RTV Noord Holland doet uitgebreid verslag van de bijeenkomst.