Laden Evenementen
muziek | zaterdag 09 okt 20:00 - 22:00

09 OKT ’21 – CATALYTIC SOUND FESTIVAL 2021

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

TESTEN VOOR TOEGANG
Voor dit evenement geldt momenteel dat er maximaal 45 bezoekers binnen kunnen. Reservering of ticket via de website is vereist, evenals tonen van vaccinatie app of negatieve testuitslag..

CATALYTIC SOUND FESTIVAL 2021

Catalytic Sound is een internationaal collectief van zo’n drie dozijn creatieve muzikanten. Daarnaast is het ook een platform dat deze artiesten helpt bij de verspreiding en verkoop van hun werk. Centrale begrippen: duurzaamheid, innovatie en aanpassingsvermogen.
Sinds 2015 wil Catalytic Sound de afstand tussen artiesten en publiek zo klein mogelijk houden. Op die manier kan er sprake zijn van eerlijke vergoedingen en wordt de mogelijkheid gecreëerd voor de artiesten om hun tijd maximaal te besteden aan het ontwikkelen van hun praktijk.
Via innovatieve strategieën, zoals het opzetten van een coöperatie met een eigen streaming-platform, wordt ingespeeld op de economische omstandigheden. Daarnaast biedt het platform niet enkel werk van de leden aan, maar toont het ook wat hen inspireert, o.m. via de publicatie voor abonnees Catalytic Quarterly.

Catalytic Sound telt vijf leden die actief zijn in de Nederlandse improvisatiescene: Jaap Blonk, Ab Baars, Ig Henneman, Terrie (Ex) Hessels en Andy Moor. Zij vormen de spil van de driedaags Nederlandse tak van het Catalytic Sound festival op drie locaties met extra combinaties van muzikanten uit de dichte en iets minder dichte omgeving van Catalytic Sound. Het Festival vind ook plaats in Noorwegen, Amerika en Oostenrijk op diverse data. Elk festival zal live gestreamed worden.
(Meer info: https://catalyticsound.com/about.php)

Bezetting:
Guy Peters – MC
Ab Baars – tenorsax clarinet shakuhachi
Hanne De Backer  – baritonsax
Jaap Blonk  – voice electronics
George Dumitriu – violin viola
Isabelle Duthoit – clarinet voice
Ig Henneman  – viola
Terrie Hessels -guitar
Paul Lytton – drums
Pau Sola Masafrets – cello 
Andy Moor – guitar
Genevieve Murphy – electronics bagpipe
Marta Warelis – piano