Laden Evenementen
Debat | dinsdag 01 okt 20:00 - 22:00

1 oktober Tegenlicht Meet-up: Waterlanders – Haarlem onder water?

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

De zeespiegel stijgt en de bodem zakt. Waar we dat probleem de afgelopen eeuwen nog met dijken, waterschappen en een Deltaplan konden oplossen, zullen die toepassingen de komende honderd jaar misschien niet meer toereikend zijn. Op de tekentafels van de Nederlandse ingenieurs zien we nu extremere, en inventievere maatregelen.

Hoe gaan we om met de fundamentele onzekerheid omtrent de zeespiegelstijging en welke invloed heeft het op de Nederlandse identiteit? Hierover gaat de VPRO-Tegenlichtuitzending* ‘Waterlanders’ van 22 september a.s. Op 1 oktober gaan we verder op het thema in met:

  • Harold van Waveren (Strategisch adviseur waterveiligheid bij Rijkswaterstaat Voorzitter Landelijke Coördinatiecommissie Overstromingsdreiging),
  • Hetty Klavers (Bestuurslid Unie van Waterschappen Dijkgraaf van het Waterschap Zuiderzeeland) en
  • Roderik van de Wal (Professor Sea Level Rise & Coastal Impacts – Universiteit Utrecht).
Harold van Waveren
Hetty Klavers
Roderik van de Wal

 

 

 

 

 

*De wekelijkse Tegenlicht uitzendingen van de VPRO lokken discussie uit en roepen reacties op. De Pletterij organiseert naar aanleiding van deze uitzendingen maandelijks een bijeenkomst. Hiervoor kiezen we één van de uitzendingen van die maand. We tonen fragmenten, praten hierover met gasten en gebruiken dit als startpunt voor de discussie met de bezoekers.

Jaap Tielbeke

De presentatie van de avond is in handen van Jaap Tielbeke, Redacteur bij De Groene Amsterdammer.

 

 

 

Als u meer wilt weten over het thema: in het Haarlemse architectuurcentrum ABC loopt op dit moment de expositie IN HAARLEM STAAT EEN HUIS #2 over ‘WATER & KLIMAATADAPTATIE’.

Deze tentoonstelling toont wat de invloed van water is op het ontwerp van onze huizen en onze woon- en leefomgeving. Het laat ook zien wat de gevolgen (kunnen) zijn van het veranderende klimaat.
Gedurende de tentoonstellingsperiode (7 juli t/m 30 oktober) is er na de zomer een uitgebreid programma met o.a. lezingen, discussies, excursies en (kinder)workshops. Kijk daarvoor op:  www.architectuurhaarlem.nl’