Laden Evenementen
muziek | zaterdag 10 dec 20:00 - 22:00

10 DEC ’22 – NIEUWE NOTEN: Janssen, Doronzo, Poore & Schouten

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
10 DEC: Muziek & Poëzie -standaard
10,00
57 beschikbaar
10 DEC: Muziek & Poëzie -HlemPas
7,50
57 beschikbaar
10 DEC: Muziek & Poëzie -jong<25jr
7,50
57 beschikbaar
10 DEC: Muziek & Poëzie -livestream
5,00
250 beschikbaar

Line-up
Fie Schouten – basklarinet
Giuseppe Doronzo – baritonsaxofoon
Melvyn Poore – tuba
Sasja Janssen – dichter

Dichter Sasja Janssen leest voor uit haar laatste bundel Virgula (Latijn voor komma) en functioneert zo als de komma tussen de improvisaties en composities van en door de drie musici.

Sasja Janssen is dichter en schrijver van romans en verhalen, uitgeverij Querido publiceert haar werk.
Met enige regelmaat verschijnen haar gedichten en teksten in De Gids. Ze doceert poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam en op Crea.
Voor haar dichtbundel VIRGULA (Querido 2021) kreeg zij de AWATER POËZIEPRIJS 2021, nominaties Ida Gerhardt Poëzieprijs, Herman de Coninckprijs en stond ze op de shortlist Grote Poëzieprijs 2022.

Melvyn Poore was van 1995 t/m juni 2022 vast lid (tuba) van een van Europa’s beste ensembles voor hedendaagse muziek: Ensemble Musikfabrik (Keulen, Duitsland). Met hen tourde hij de wereld over, speelde een ontelbare hoeveelheid composities van componisten uit alle windhoeken. Daarnaast is hij actief als improvisator, educator en met de combinatie van muziek en technologie.

Giuseppe Doronzo, baritonsax en verschillende fluiten uit de wereldmuziek, is opgeleid in de klassieke muziek en in improvisatie. Voor zijn compositie Goya voor korte film kreeg hij de Buma Award voor beste muziek bij een korte film in 2022. Hij is veel te horen met zijn AVA-trio en ook als solist met hedendaags gecomponeerde muziek.

Fie Schouten, basklarinet, is curator, musicus, specialist in het uitvoeren van hedendaagse gecomponeerde muziek, maar werkt ook graag samen met improvisatoren en kunstenaars van andere disciplines.

Dit concert is onderdeel van de serie Nieuwe Noten Landelijk, een concertserie voor hedendaagse kamermuziek uitgevoerd door specialisten met composities vanuit de hele wereld; nieuwe ideeën in klank en woord. De serie wordt mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds.

LIVESTREAM -info & kosten
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. Je koopt een ticket/tickets via de website. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl. 9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft! Een half uur voor de start van het concert krijg je per email een link doorgestuurd naar de livestream.

Uit eten voor het concert?
Je kunt in de Pletterij bij Ethiopisch restaurant Queen of Sheba een bijzonder lekkere, authentieke en betaalbare maaltijd krijgen. En, op vertoon van je Pletterij ticket krijg je 15% korting op de rekening!