Laden Evenementen
Debat | maandag 10 dec 20:00 - 22:00

10 december Sociaal herstel in Colombia

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Tejiendo Territorio para la Paz”  is de klinkende naam van de beweging in Granada (Colombia) die werkt aan het sociale herstel van de gemeenschap na 40 jaar conflict gebied te zijn geweest.

Sinds twee jaar ligt er een getekende vrede met het FARC Guerrilla  leger.  Boeren keren terug naar hun land en pakken hun koffie teelt weer op, begeleiding van getraumatiseerde personen en rehabilitatie van dorpsgenoten zijn enkele van de vele acties die worden uitgevoerd door een jong team uit de streek.

Granada in de provincie Antioquia zijn één van vele streken waar koffie historisch een belangrijk landbouwproduct is. De Colombia behoort tot de drie grootste koffie producenten van de wereld.

Claudia Giraldo
Laura Villanueva

Claudia Giraldo Gómez en Laura Vilanueva zijn de grondleggers van Tejipaz (=merknaam van de koffie uit deze streek) en willen graag getuigen op Human Rights Day van hun werk en vertellen over de processen die ze door maken om de vrede te waarborgen en de gemeenschap een toekomst  te bieden, met name voor de nieuwe generatie jongeren.

Vooraf is de film te zien ‘Ciro y Yo’, een Engels ondertitelde film over verleden, ellende, moord, ontvoering en verwoesting maar ook over herstel en opbouw. Hier een trailer van deze film: trailer Ciro y Yo

Aan het eind is de mogelijkheid voor debat met de twee dames, stichters van Tejipaz.

Georganiseerd door de Pletterij met medewerking van Willemien Ruygrok (Doopsgezinde Gemeente, Haarlem)