Laden Evenementen
muziek | zondag 10 mrt 16:00 - 18:00

10 maart jazzX SANDER BAAN QUARTET

Tickets

Er zijn geen tickets meer beschikbaar omdat dit event reeds is begonnen/voorbij is.

Recht door zee, grenzeloos en ongecompliceerd. Het Sander Baan Quartet speelt jazz zonder pretenties: muziek uit het hart, niet vanuit de ratio. Elke toon vertelt een eigen verhaal met een eigen karakter. De muziek ontwikkelt zich vol onverwachte kronkels en wendingen. Als in het dagelijkse leven streven wij naar schoonheid en vrede, maar toch stuiten wij af en toe op onheil en chaos. Zo onderzoekt de band een breed veld van emoties. Ze combineert lyrische passages met explosies van ruige kracht.

Na hun debuutalbum Country Music toerde het Sander Baan Quartet door Nederland, Duitsland, België en Roemenië. Het album opende deuren naar de beroemde podia van Berlijn als Bb-flat en Schlot. Ook kwam daardoor een samenwerking tot stand met de saxofonist Tineke Postma op het Noorderzon Festival. De band was nu klaar voor een nieuw album. Hearscape markeert een nieuwe fase voor het Sander Baan Quartet. Het brengt de band een stap verder naar de kern van de dingen.

Bezetting

Sander Baan / saxophone,
Sander Thijsen / piano,
Jonathan Nagel / double bass,
Wieland Möller / drums
Manuel Wouthuysen – Piano/toetsen

Dit concert is door We Are Public geselecteerd. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

 

jazzX

De missie van jazzX is het bijdragen aan blijvende vernieuwing van de muziek door het ondersteunen van eigen werk van jong jazz talent.