Laden Evenementen
Docu | dinsdag 10 mei 20:00 - 22:00

10 MEI ’22 – DOCU: HET DINSDAGAVONDGEVOEL

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

HET DINSDAGAVONDGEVOEL
Over het verlangen naar samenzang ten tijde van Corona
Met na de film een Q&A met regisseur Marlou van den Berge en een vertegenwoordiger van de Haarlemse koren. Moderator: Annemieke Windt.

De afgelopen twee jaar volgde regisseur Marlou van den Berge Het Amsterdams Gemengd Koor. Het koor werd onevenredig hard getroffen door het Covid-19 virus. Meer dan honderd mensen werden ziek, één koorlid en drie partners van koorleden overleden. Het koor bleef zingen; vanuit huis, op anderhalve meter afstand, met maskers en heel voorzichtig weer samen.

Het dinsdagavondgevoel laat in een uniek tijdsdocument zien hoe een hechte groep worstelt met het grote leed dat hen overkomt. Speciaal voor de film schreef dichter Ester Naomi Perquin een libretto dat componist Paul M. van Brugge van vierstemmige koormuziek heeft voorzien. Het koor bezingt zo het eigen verhaal. Een film over het lot en de kracht om daarmee om te gaan. Maar bovenal een ode aan het koor, de verbinding en samenzang. Het dinsdagavondgevoel is een productie van Moondocs in coproductie met de NTR. Deze productie kwam tot stand met steun van CoBO en donaties via Voordekunst, AFK en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Regisseur Marlou van den Berge
Marlou van den Berge biedt de kijker in haar films vergezichten. De films die Marlou maakt hebben één gemene deler: de veerkracht van de mensen over wie ze een film maakt. Zonder te oordelen, wel om te begrijpen en daardoor te verbinden. Eerdere films van Marlou zijn: Ademtocht – De vele gevechten van Maite Hontelé (NTR), De Brief van de Burgemeester (NCRV), Terug naar Huis (NCRV).

Moondocs
Moondocs ontwikkelt en produceert documentaires, auteursfilms, kunstfilms, educatief materiaal, websites en series vanuit een brede culturele en maatschappelijke betrokkenheid.