Laden Evenementen
Docu | donderdag 10 mrt 20:00 - 22:00

10 MRT ’22 – DOCU: JAN MESDAG ZINGT BREL (EMMA WESTERMANN)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Op donderdag 10 maart  vertonen we de documentaire ‘Jan Mesdag zingt Brel’ (2008) van Emma Westermann, inclusief muzikale omlijsting en nagesprek met bijzondere gasten..

Jan Mesdag zingt Brel
Begin jaren ‘80 begint in New York een mysterieuze ziekte om zich heen te grijpen, die vervolgens de wereld over raast en het leven claimt van miljoenen jonge mensen. Een van hen is Jan Mesdag (1953-1988), wiens American Dream in een nachtmerrie verandert.

Zingen, acteren, goochelen, viool spelen… Jan Mesdag kan het allemaal even mooi en hij straalt in de jaren ‘80 als aanstormend talent in Nederland en New York. Toch voelt hij onrust – haalt hij wel alles uit zijn talent? Het liefst zou hij een album met nummers van Brel opnemen, maar hij is bang voor de reacties van de buitenwereld. Als de 32-jarige Jan ontdekt dat hij Aids heeft en niet lang meer zal leven, raapt hij alle moed bijeen om zijn laatste droom te verwezenlijken.

Dit aangrijpende verhaal trekt je vanaf de eerste minuut mee in de jaren ‘80 en maakt je deelgenoot van de zoektocht van Jan Mesdag, die worstelt om zijn stem te vinden en zijn talent de volle ruimte te geven. Hoe overwin je je innerlijke worstelingen? En wat moet je doorstaan om trouw te blijven aan jezelf? Deze film daagt je uit om je eigen moed en verlangens te bevragen. Dit maakt ‘Jan Mesdag zingt Brel’ een film die je leven kan veranderen.

Programma
Emma Westermann maakte met ‘Jan Mesdag zingt Brel’ in 2008 haar debuut als documentairemaker. Daarna maakte ze o.a. ‘Mijn Leven is van Mij’ (2018) over musicalactrice Pia Douwes en ‘Ik tel mijn tekeningen’ (2020) over de laatste maanden uit het leven van animatiefilmmaker Gerrit van Dijk.

Bij het nagesprek met programmeur Julia Hakkenbroek schuiven naast Emma ook bijzondere gasten uit de directe kring van Jan Mesdag aan. Samen vieren we deze avond niet alleen het leven van Jan, maar staan we ook stil bij wat het betekent om je angsten te overwinnen en trouw te blijven aan je dromen.

En uiteraard is er live muziek. Want Jan Mesdag herdenken, dat doe je met muziek.