Laden Evenementen
Debat | donderdag 11 jun 16:00 - 17:00

11 JUN ’20 – DEBAT: HAARLEM NA DE CORONA CRISIS (2), OVER TOERISME

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

Haarlem na de Corona-crisis: toerisme

In juni staat de Pletterij in het teken van ‘Haarlem na de Corona-crisis’. We voeren interviews, gesprekken en debatten over de verwachtingen van Haarlemmers. Wat is er veranderd? Wat niet? Wat kunnen we beter laten? Wat moeten we zeker doen? Verschillende onderwerpen en sectoren komen aan bod zoals toerisme, cultuur, duurzaamheid. De serie wordt geproduceerd samen met NH Nieuws en wordt via de verschillende kanalen van Pletterij en NH Nieuws uitgezonden.

Het debat van vandaag gaat over toerisme in Haarlem. Voor de crisis gaf de gemeente aan dat het met het toerisme wel een tandje minder mocht. Hoe wordt daar nu tegenaan gekeken?

Gasten:

  • Maud Vroom, directeur van het Frans Hals Hotel
  • Hildo Makkes van der Deijl, voorzitter Kon. Horeca Haarlem
  • Jasper Drost, fractievoorzitter Groen Links

Jan van der Borg zal via Zoom een column houden. Prof. dr. Jan van der Borg is econoom en als hoogleraar verbonden aan de universiteiten van Leuven en Venetie. Hij is gespecialiseerd op toerisme en stedelijke ontwikkeling. Hij promoveerde destijds op toerisme en erfgoed. Hij is al jaren kritisch ten aanzien van massatoerisme en ontwikkelde een rekenmodel voor steden om na te gaan wat het maximaal aantal toeristen is dat en stad aan kan.

Met de gasten gaan we in gesprek over de gevolgen van de Corona-crisis voor de toeristische sector in Haarlem. Wat zijn de gevolgen geweest in de afgelopen 3 maanden, wat zijn de verwachtingen voor de zomer en hoe zien zij de toekomst tegemoet? Wat betekent dit voor de Toeristische visie van de gemeente Haarlem, wordt deze bijgesteld? De toeristische sector en de politiek gaan met elkaar in gesprek.

Gespreksleiding: Annemieke Windt

———- // ———-

Vanaf 1 juni zijn de evenementen bij te wonen door een ‘beperkt publiek’ van 12 bezoekers (tickets uitsluitend via de website), of online te volgen via de livestream.

Het meekijken met het debat via onze Website, FaceBook of YouTube pagina’s is gratis maar het wordt op prijs gesteld als u een ticket aanschaft (DEBAT/ONLINE). De standaardprijs voor het bijwonen van een Pletterij Debat is € 3,- (het toevoegen van een donatie is mogelijk).