Laden Evenementen
muziek | dinsdag 11 jun 20:30 - 22:30

11 juni Impro Sessie met Frank Stolwijk en Michel Duijves

Tickets

70 beschikbaar
11-06-19 Impro Sessie Frank Stolwijk/Michel Duijves vrijwillige bijdrage welkom0,00

Vul alstublieft alle verplichte velden in

De Pletterij Impro Sessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond. De toegang van de avond is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Deze avond wordt samengesteld door Frank Stolwijk en  Michel Duijves, beiden onder andere lid van Gadjo Orkestra.

Frank Stolwijk studeerde aanvankelijk klassiek klarinet in Alkmaar, maar kon geen weerstand bieden aan de verlokkingen van de ruige tenorsaxofoonsound. Deze liefde bracht hem tot grote muzikale hoogtes. Frank is tevens begenadigd kunstschilder en beroepshalve kenner van het Alkmaarse stratenplan.

 

Michel Duijves studeerde klarinet aan het Conservatorium Alkmaar bij Arjan Kappers. Voor zijn conservatoriumtijd speelde Michel in Bergens Harmonie en het kwartet De Vier Winden met cabaretier Diederik van Vleuten. Later in een blazerstrio met fagottist Henk de Wit en het jazzseptet Jan Rap uit de Maat met saxofonist Erik van der Weijden.
Na zijn klarinetstudie richtte hij zich op zowel de klassieke – als de geïmproviseerde muziek. Hij speelde in 2 klarinetkwartetten: 4 op de schaal van Richter (premières van composities van Jan van Zelm en Kees van Unen) en Kwartet Decime.

Van 2011 tot het voorjaar 2014 heeft Michel in periodes gewerkt aan zijn compositie DESvoor solo basklarinet, 4 klarinetten, 2 basklarinetten, piano en grote trom. Het stuk is geïnspireerd op het grondplan van het Oude Hof in Bergen, zoals dat door de Franse filosoof René Descartes ontworpen is. Van 1 april t/m 15 juni 2014 maakte DES deel uit van de tentoonstelling Inspiratie, kunst, kennis en natuur – Het Oude Hof te Bergen in Kranenburgh, culturele buitenplaats te Bergen (N-H). Tegelijkertijd verscheen de cd Jump! Michel Duijves works 2007-2014, met hierop DES en 7 andere werken van solo tot en met grotere bezetting. Bijvoorbeeld Daar is hier uit 2007 voor solo basklarinet enAnother Jump uit 2009 voor solo klarinet, 6 klarinetten, 2 basklarinetten, contrabasklarinet, piano en percussie. Alle partijen zijn door Michel ingespeeld en opgenomen door Dirk Hooglandt. Het grafisch ontwerp is van Stephan de Smet.

Vanaf najaar 2014 heeft hij een half jaar gewerkt aan vijf composities voor het fotoboek Bomen op de Heemsteedse Dreef van Theo Out. De stukken zijn ingespeeld door
Duijves & Duijves (Michel Duijves – klarinet, basklarinet en piano Nikolai Duijves – cello). De opnames werden gemaakt door Nikolai Duijves.

Op dit moment speelt Michel in Maalstroom, de Ierse folkband Mind the Midgie, de Jewish MusicbandBite the Gnatze, het duo Duijves & Duijves, de Balkan band Gadjo Orkestra en The Island Quartet.