Laden Evenementen
muziek | dinsdag 11 jun 20:30 - 22:30

11 juni Impro Sessie met Frank Stolwijk, Michel Duijves en Renato Ferreira

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

De Pletterij Impro Sessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond. De toegang van de avond is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Deze avond wordt samengesteld door klarinettisten Frank Stolwijk en  Michel Duijves, beiden onder andere lid van Gadjo Orkestra, min of meer het huisorkest van de Pletterij. Maar ze hebben nog veel meer in hun mars.

Het Frank Stolwijk kwintet bijvoorbeeld speelt van bekende bop tot gevoelige jazz, gelardeerd met wat eigen stukken. Frank is een vurig pleitbezorger van de tenorsax traditie in de Jazz muziek: Getz, Coltrane, Rollins, Mobley; allemaal beïnvloedden zij de smaak en opvatting die Frank Stolwijk ontwikkelde voor de tenorsax.

 

Michel Duijves is allereerst klarinettist en basklarinettist en speelt daarnaast piano, tinwhistle en saxofoon. Zijn eigen band Maalstroom speelt akoestische muziek geinspireerd op de Ierse, Engelse en Nederlandse folk. Het instrumentale repertoire schrijven de bandleden zelf, de liederen zijn meestal traditioneel.
Michel speelt daarnaast onder andere in Mind the Midgie, een kwintet dat Ierse traditionele folk speelt, gelardeerd met stukken van ‘huiscomponist’ Auke Hofstra. Ook speelt hij Klezmer en andere joodse muziek met de Jewish Musicband. Dit kwintet wordt bij gelegenheid uitgebreid met zanger Gilad Nezer.

Frank en Michel hebben contrabassist Renato Ferreira uitgenodigd om mee te spelen.

Na de pauze is er open podium, dus neem je instrument mee en wellicht dat de dobbelsteen in jouw richting rolt.