Laden Evenementen
muziek | vrijdag 11 mei 20:30 - 22:30

11 mei Presentatie album Say The Word van Paul Berner

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Paul Berner Band: Say The Word

Op vrijdag 11 mei presenteert Paul Berner met zijn band zijn nieuwe concertalbum in de Pletterij.

Daar is hij dan. SAY THE WORD, het vijfde album van Paul Berner.

Berner werd door high-end label Sound Liaison gevraagd om een concert te geven waarin hij een klassiek album ‘opnieuw zou uitvinden’, een album dat van grote invloed is geweest op zijn ontwikkeling als muzikant. Dat concert vond plaats in het Muziek Centrum van de Omroep, waar het in high definition live opgenomen werd.

Rubber Soul was het eerste Beatles-album dat ik kocht zodra het uitkwam. Ik was 13, en ik had allerlei vragen over hoe de wereld werkt, allerlei dingen die ik moest weten. The Beatles waren ongeveer 10 jaar ouder dan ik; ze waren een soort oudere broers die de antwoorden op mijn vragen hadden. Terwijl ik steeds weer Rubber Soul draaide, had ik het gevoel dat ik van deze oudere broers belangrijke dingen leerde, over meisjes, over de liefde, over hoe het was om volwassen te zijn. Wat ik toen nog niet door had, was dat ik ook tegelijk over songs leerde, over ritme, over melodie, over harmonie, over hoe muziek werkt; dit waren ook allemaal berichten die mijn broers via deze liedjes naar mij stuurden. En pas nu, bij het terugluisteren van deze muziek, ontdek ik dat, oh! dat is waar ook, híer heb ik dat vandaan! Dus bij deze ook mijn grote dank aan John, Paul, George en Ringo.”

Berner werd bij dit concert begeleid door zijn vaste kwartet: Boy Edgar-prijswinnaar Michael Moore op klarinet en sax, gitarist van het Metropole Orchestra Peter Tiehuis en gitarist van de Izaline Calister quartet Ed Verhoeff.

De pers over Say The Word:

‘Het resultaat zoals dat op Say The Word is vastgelegd is verbazingwekkend. Het kwartet rond contrabassist Berner geeft een volledig eigen invulling aan de Beatles-klassiekers…Aan de gloedvolle uitvoeringen op Say The Word te horen, heeft Paul Berner op de meeste, zo niet op alle vragen des levens antwoord gekregen.’ –Rinus van der Heijden, Jazz Nu

‘Fraai is hoe beurtelings de zangerige bas, gitaren en klarinet uitdrukking geven aan de intenties van een melodie. Of hoe deze samengaan, zoals in het lieflijke ‘Michelle’ waar de melodieën van gitaar en klarinet versmelten.’ –Erno Elsinga, Jazzenzo

‘Een fantastische interpretatie van Rubber Soul die laat horen dat ook als je de nummers volledig uitkleedt en je ze dan weer als een jazznummer voorzichtig weer opbouwt, dat ze dan nog steeds staan als een huis.’ –Moors Magazine

Meer over Paul Berner:

Internationaal gelauwerd Amerikaans contrabassist Paul Berner, die in 1990 in Nederland zijn domicilie koos, wordt geroemd om zijn uiterst muzikale, melodische en subtiele spel. Schitterende melodieën zijn het handelsmerk van deze bassist. De muziek die hij met zijn Paul Berner Band speelt is een fascinerende stijl waarin invloeden uit americana, jazz, country en folk hoorbaar zijn. Met loom klinkende nummers die beelden oproepen van broeierige zomers.

Zijn carrière begon in 1981 in Amerika toen na het afstuderen aan Indiana University hij naar New York City verhuisde. Daar was hij achtereenvolgens lid van Red Rodney’s Quintet, de Lionel Hampton Orchestra en de Monty Alexander Trio. Ook trad hij op met Dizzy Gillespie, Milt Jackson, Stan Getz, Mel Lewis and the Jazz Orchestra, Peter Erskine, Les Paul, Joe Lovano en vele anderen. Na zijn aankomst in Nederland heeft hij gewerkt met o.a. Cees Slinger, Michael Moore, Jesse van Ruller, Cor Bakker, Frits Landesbergen en Mathilde Santing.

Berner’s klank en eigenzinnige manier van spelen maken hem tot een van de meest markante bassisten van de laatste jaren. Zijn energie en uitstraling zijn wijdverbreid bekend en maken hem naast een goede begeleider ook een opvallende solist/performer.

Paul Berner nam vijf cd’s onder zijn eigen naam op en speelt op vele andere cd’s met uiteenlopende musici en diverse stijlen: met Red Rodney, Monty Alexander, the Amsterdam Jazz Quintet, het Nederlands Blazers Ensemble, Mathilde Santing en Van Doorn om maar een paar te noemen.