Laden Evenementen
muziek | vrijdag 11 okt 20:00 - 22:30

11 OKTOBER MICROGOLF

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Dit festival is geselecteerd door We Are Public.
Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

 

GOLF-festival (performances / installaties / workshops / lezingen / abstracte film) organiseert in de opmaat naar het GOLF-festival op 20, 21 en 22 december 2019 een MICROGOLF avond in de Pletterij op vrijdag 11 oktober. Met performances van Kacper Ziemianin, Stekkerdoos (Jessie Hoefnagel) en Hans van Koolwijk. Een spannend voorproefje van het grote Golf-Festival – ( zie www.golf-festival.nl ) dat gehouden zal worden van 20 tot 22 december 2019 in Nieuwe Vide, 37PK en de Pletterij.

 

Kacper Ziemianin

Kunstenaar Kacper Ziemianin maakt interactieve audiovisuele installaties en bouwt zijn eigen muziekinstrumenten. Ziemianin is klassiek geschoold en volgde een opleiding aan Middlesex University (Londen) en Music Academy (Krakow), maar heeft ervaring in verschillende muzikale genres; van black metal tot elektronische muziek, noise en circuit bending. In 2004 ontving hij de Dolina Kreatywna prijs voor zijn muziekstuk ‘Trans-formation’.

 

Stekkerdoos, a.k.a Jessie Hoefnagel onderzoekt de grenzen tussen muziek, fictie en realiteit door middel van live zang, samples, dromerige noise en drones gemixt met hand geïllustreerde films, powerpoint presentaties en diashows. De Haagse audiovisuele kunstenaar studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam (VAV) en presenteerde onlangs haar nieuwste project ‘Kalender’ op Rewire festival. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=GQP7CN4AjoA&t=15s

 

Geluidskunstenaar en componist Hans van Koolwijk is gefascineerd door de fysische principes van geluid en klank. Hij ziet geluid als materie en experimenteert binnen zijn praktijk door geluidssculpturen te bouwen en nieuwe muziekinstrumenten te creëren waarbij de multi-zintuiglijke waarneming een grote rol speelt. In 2010 was er een grote overzichtstentoonstelling van Van Koolwijks werk te zien in Muziekgebouw aan ‘t IJ.

 

Over GOLF
GOLF wordt georganiseerd door Haarlemse culturele instellingen 37PK, Nieuwe Vide en de Pletterij in samenwerking met het Haagse kunstenaarsinitiatief Quartair. GOLF heeft als doel in Haarlem ruimte te bieden voor uitdagende, experimentele audiovisuele kunst en onderzoekt via artistieke weg de relatie tussen beeldende kunst en muziek, tussen visuele en auditieve perceptie. Het GOLF-festival (20 – 22 december 2019) is een driedaags festival met performances, installatiekunst en lezingen rondom de interactie tussen beeld en geluid.