Laden Evenementen
Debat | zondag 12 dec 15:00 - 17:00

12 DEC ’21 – LOODSLEZING: JAN VAN EEDEN: LEVE DE JONGE, DWARSE ECONOMEN! (MATINEE) (LIVE & LIVESTREAM)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

LEZING WORDT VERVROEGD – WE BEGINNEN OM 15.00 UUR -TICKETHOUDERS KRIJGEN BERICHT!

PLETTERIJ  ‘LOODSLEZINGEN’

Vanaf september 2021 houdt Pletterij op -elke tweede zondag van de maand- een serie lezingen. Per keer heten we een min of meer bekende inwoner van Haarlem of de regio welkom om zijn of haar kennis en inzichten te delen. Na de inleiding van rond 45 minuten en een korte pauze is er gelegenheid de spreker vragen te stellen.

JAN VAN EEDEN
De laatste loodslezing van het jaar, op 12 december van 2021 is voor rekening van socioloog Jan van Eeden. De Pletterij kent hem als oud-bestuursvoorzitter en debatleider. Begin vorig jaar hield Jan in de Pletterij twee lezingen over het werk van Thomas Piketty, de Franse econoom die het vraagstuk van ongelijkheid internationaal op de agenda zette. Nu komen jonge economen aan bod die verder werkten aan een duurzamer en menselijker economie. Deze veelal dwarse, onconventionele wetenschappers (Mariana Mazzucato, Stephany Kelton, Esther Duflo en anderen) zetten de oude economie op zijn kop. Maken hun ideeën kans?

De lezingen vinden plaats in de Loods, de onlangs geopende tweede, lichte zaal van de Pletterij, voor een select publiek en worden via live stream uitgezonden. Toegang: € 5,- inclusief kopje koffie of thee.