Laden Evenementen
muziek | woensdag 12 dec 20:30 - 22:30

12 december: Philip Harper Quartet – The Heart of the Standard

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

“Harper is een bijzondere en legendarische parel in de wereld van jazz”

De Pletterij is bijzonder vereerd dat Philip Harper 12 december opnieuw op ons podium een concert zal geven. Harper speelde al op jonge leeftijd met grootheden als Art Blakey and the Jazz Messengers en speelde regelmatig samen met Benny Golson, Louis Hayes en Cedar Walton, om maar een paar groten te noemen. Met zijn broer Winard vormde hij het wereldwijd succesvolle The Harper Brothers. Op 24 januari 2017 heeft hij met zijn Nederlandse quintet ook in de Pletterij opgetreden.

Harper is vooral in New York een bekende, maar hij treedt ook in Nederland met enige regelmaat op. Hij toert nog altijd met The Mingus Big Band over de hele wereld, heeft in New York zijn eigen quintet en is regelmatig te bewonderen in de beroemde club Smalls.

 

Bij The Heart of the Standard staat het repertoire dat de muzikale identiteit van Philip Harper mede gevormd heeft centraal: de jazzstandards. Philip Harper bezit de gave om in ieder stuk nieuwe dimensies te ontdekken en met een sound waarin de jazztraditie doorklinkt geeft hij deze stukken een tweede leven vol glans en frisheid.

Uit de media:

“Harper is een bijzondere en legendarische parel in de wereld van jazz… De doorleefde talenten van deze trompettist zijn … ontroerend tastbaar en heel herkenbaar zoals Philip Harper alleen kan spelen.” Monica Scheepers (MoMusic)

“Iedereen wil jazz leren en jazzy doen en hip zijn, en Philip Harper hoeft dat niet. Hij ís al jazz, was dat in de baarmoeder en zal dat nog zijn op zijn sterfbed. Hij is doordrenkt van Miles, Dizzy, Satchmo, alle groten, en is zelf ook een grootheid. Elke solo van hem is een sprong in het diepe en tegelijk een voortzetting van een rijke traditie.” Jeroen de Valk (journalist en biograaf van o.a. Chet Baker)

“Playing music that could have been recorded in the mid-50’s … they imbue the style they’ve chosen with a real joy in creativity. It boils over into the audience.” (Philip Holden, New York Times review).

Line-up op 12 december:

Philip Harper – trompet / zang
Timothy Banchet – piano
Cas Jiskoot – contrabas
Roberto Pistolesi – drums
Dit concert is geselecteerd door We Are Public. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

 

 

 

Philip Harper online:

Discography

Wiki

Biography

http://philipharper.org/

Youtube:

With Art Blakey: Along Came Betty, I get a Kick out of You

Philip Harper quintet live at Smalls, Everything happens to me