Laden Evenementen
muziek | dinsdag 12 feb 20:30 - 22:30

12 februari Improsessie Ada Rave

Tickets

75 beschikbaar
12-02-19 Improsessie Ada Rave vrijwillige bijdrage welkom0,00

Vul alstublieft alle verplichte velden in

De Pletterij Impro Sessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond. Deze avond is Ada Rave de samensteller. De toegang van de avond is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Ada Rave (1974)  is een Argentijnse saxofonist, componist en improvisator uit Buenos Aires. Haar werk is gericht op de ontwikkeling van de klanken van haar instrument en haar persoonlijk verhalende gezichtspunt in de real-time compositie. Ze zoekt een persoonlijke benadering van haar instrument, gebaseerd op het gebruik van een breed scala aan technieken, ook oncoventionele.

Ada werd geboren in Chubut in 1974 en woonde sinds haar puberteit in Buenos Aires, waar haar muzikale ontwikkeling begon in de lokale jazzscene. Geïnteresseerd in jazz, vrije improvisatie en compositie heeft ze zelf  aan projecten gewerkt, maar ook samen met andere musici.  Ze woont nu in Amsterdam om haar persoonlijke werk en passie voor de Vrije Improvisatie verder uit te breiden. Naast muziek maken organiseert zij maandelijks in Amsterdam de gratis improvisatie jamsessie  in De Ruimte (op Facebook: Impro Jam).

Ze geeft saxofoonles en workshops over vrije improvisatie.  Haar website is www.freeimprovisationworkshop.blogspot.nl