Laden Evenementen
Film | woensdag 19 jun 14:00 - 16:30

19 juni Fanfare (1958) – Bert Haanstra

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Een verrukkelijke Nederlandse komedie van een om zijn documentaires  met prijzen overladen filmer. Haanstra´s filmdebuut raakt de roos  wat betreft het tonen van het typisch Hollandse karakter, een klein klompendorp staat op stelten  wegens een scheuring in de fanfare, dus zijn er vanaf nu twee. De oplossing is zowel filmisch als muzikaal gaaf, evenals het spel van Hans Kaart, Albert Mol, Andrea Domburg en vele anderen.

De film werd opgenomen in het dorp Giethoorn en behoort tot de mijlpalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Met ruim 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film op Turks Fruit na, de succesvolste Nederlandse film aller tijden.

Het scenario werd geschreven door Bert Haanstra en Jan Blokker. Aan de film werd deelgenomen door een keur aan Nederlandse artiesten. De muziek is van de hand van Jan Mul en werd uitgevoerd door het Concertgebouworkest. De filmmuziek is als dubbelmars uitgegeven onder de naam Fanfare in Es.