Laden Evenementen
Film | donderdag 02 jul 20:00 - 22:30

02 JUL ’20 – FILMCAFE: THE MIRROR (TARKOVSKY)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

VANAF 1 JUNI ZIJN DE FILMS BIJ TE WONEN DOOR EEN ‘BEPERKT PUBLIEK’ VAN 12 BEZOEKERS (TICKETS UITSLUITEND VIA DE WEBSITE)

———– // ————

FILMCAFE DE ONDERSTROOM

In Filmcafe De Onderstroom laten we maandelijks aan de hand van een thema films zien die zich op de grenzen van het arthouse genre afspelen. Films die zich schuilhouden ergens diep onder de oppervlakte van de films die we wekelijks in de bioscoop te zien krijgen. Die uitdagen, experimenteren en gezien moeten worden op een groot scherm met tijd en ruimte om erover na te praten. Wees klaar om meegevoerd te worden in de onderstroom!

THEMATISCHE ARTHOUSE-SERIES, EDITIE 1 VOORJAAR 2020: ‘MYSTIEK’ IN FILM

The Mirror (1975) is de meest persoonlijke film van Russische grootheid Andrei Tarkovsky en daarmee ook meteen zijn meest ontoegankelijke en abstracte film. De film bestaat uit een combinatie van scène’s gebaseerd op (deels zijn eigen) herinneringen, droomsequenties, nieuwsbeelden en gedichten die wel degelijk een samenhang met elkaar vertonen, maar niet een duidelijk narratief lijken te vormen. Het is een film die soms onbegrijpelijk voelt maar die je, als je eenmaal je verwachtingen van wat een film is weet los te laten, volledig op kan slokken in al zijn mystieke en poëtische schoonheid.