Laden Evenementen
muziek | zaterdag 12 mrt 19:30 - 22:00

12 MRT ’22 – GOLF-FESTIVAL: GOLF Live (locatie: 37PK)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Het GOLF-festival is weer terug in Haarlem na anderhalf jaar afwezigheid. De week van 09 t/m 13 maart staat in het teken van uitdagende, experimentele, audiovisuele kunst.

Kunstenaars en componisten onderzoeken de relatie tussen licht en geluid, tussen beeldende kunst en muziek. De naam GOLF staat voor de manier waarop beeld en geluid tot ons komen, als golven, en voor de kunstenaars – vaak Nederlands aanstormend talent – die tijdens dit festival een podium krijgen en deel uitmaken van een golf van nieuwe, spannende experimentele kunstvormen.

Voor meer informatie over de inhoud van het programma en de deelnemers, zie:
Programma – GOLF (golf-festival.nl)

GOLF Live:  12 MRT – 37PK
(LOCATIE: Groot Heiligland 37, 2011 EP Haarlem
)

Op drie achtereenvolgende avonden vindt GOLF Live plaats bij elk van de drie organiserende Haarlemse culturele instellingen: Nieuwe Vide37PK, en de Pletterij. Elke avond heeft een uniek karakter en eigen intieme sfeer, die bepaald worden door de stijl en invalshoek van de locatie. Tegelijk is er een sterke inhoudelijke samenhang tussen de verschillende performances, omdat telkens de relatie tussen licht en geluid, muziek en beeldende kunst op een andere manier wordt onderzocht.

kunrad
BAKÁH
Anni Nöps & Wes Broersen

Dit concert is geselecteerd door We Are Public. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang en kunnen voor deze voorstelling (1 per WAP lidmaatschapskaart) het speciale WAP ticket reserveren.

 

Ook is er:
GOLF-gevels
09 t/m 13 maart 2022, 17:00 – 00:00

Voor deze derde editie is het GOLF-festival uitgebreid met GOLF-gevels, een lichtkunstroute in de openlucht. Vanaf het invallen van de schemering zijn lichtprojecties te zien op de gevels van Molen de Adriaan, het Hodshon Huis en Teylers Museum. De geprojecteerde lichtbundels weerspiegelen de golven van het Spaarne, waardoor er op de gevels een geanimeerd lichtspel ontstaat.  Deze lichtkunst wordt vergezeld door haar eigen muziek en soundscapes, die aansluit bij de projectie en locatie. Via een QR-code kan de voorbijganger deze via zijn telefoon met oordopjes soundscapes beluisteren voor een intieme ervaring in de publieke ruimte.

Met GOLF-gevels wordt er een direct verband gelegd tussen de unieke geschiedenis van Haarlem en het GOLF-festival. Het Spaarne was de historische handelsader van de stad en zorgde ervoor dat kunst en wetenschap in de 18de eeuw floreerden. Natuurkundigen bogen zich in deze periode over de relatie tussen licht en geluid, een kernthema van het GOLF-festival. De kunstenaars van het GOLF-festival, die vaak met zelfgemaakte instrumenten werken, maken geluidsgolven zichtbaar en lichtgolven hoorbaar.

Toegang gratis

Locaties:
Molen de Adriaan, Hodshon Huis, Teylers Museum

Componisten:
Martijn Comes
Natalia Domínguez Rangel
Valery Vermeulen

Concept en coördinatie:
Mike Rijnierse