Laden Evenementen
muziek | maandag 12 okt 20:00 - 21:30

12 OKT ’20 – CONCERT: BOI AKIH ‘Storyteller’

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

BOI AKIH ‘Storyteller’

Een paar keer in je leven ontmoet je een mens waar je vanaf het eerste moment een diepe band mee hebt. Monica Akihary en Niels Brouwer (BOI AKIH ) hadden zo’n band met Zoumana Diarra. Ze deelden een zelfde muzikale droom: de schoonheid van het ongrijpbare.

Voor Storyteller hebben Zoumana en Niels een nieuwe kora (Afrikaanse harp) ontwikkeld en gebouwd, die op traditionele wijze bespeelt kan worden en ook moderne
niet-diatonische toonladders kan voortbrengen.

Zoumana, Niels en Monica keken er erg naar uit om samen weer op het podium te staan.
Echter overvallen door het plostelinge overlijden van Zoumana Diarra deze zomer, op 28 juli 2020, stond BOI AKIH voor een grote en moeilijke taak om een vervanger te vinden.
Om in de geest van Zoumana en het project Storyteller door te gaan en het brede spectrum van instrumenten die hij bespeelde op te vangen wordt het duo aangevuld door Sekou Dioubate, kora speler uit het West-Afrikaanse Guinee en blokfluitist Dodó Kis.

Sekou Dioubate bespeelt nu de nieuwe kora. Samen met blokfluitist Dodó Kis geven ze BOI AKIH een heel nieuw karakter waarbij tijd en plaats er niet meer toedoen.

Monica Akihary: zang, baskalimba, electronica
Niels Brouwer : gitaar,
Sekou Dioubate: kora
Dodó Kis: blokfluiten

In dierbare herinnering aan Zoumana Diarra.

TER INFO: VENTILATIE IN DE THEATERZAAL
De Pletterij heeft in de zaal een uitstekende luchtverversings-installatie hangen die werkt op basis van het gemeten CO2-gehalte in de zaal. De installatie is zichtbaar als 2 hele grote bakken aan het plafond. Een voor de afvoer van lucht, de ander voor aanvoer van verse lucht van buiten. Omdat de lucht niet wordt gekoeld heeft de verse lucht de temperatuur van de buitenlucht. Het CO2- gehalte is gemiddeld rond de 600PPM.

LIVE-STREAM
De realtime-livestream ticketprijs bepaal je zelf. We vragen een minimumbedrag van €5,00 pp (incl.9% btw). Samen kijken kan, je hoeft in principe maar één keer te betalen maar voel je zeker vrij om per persoon te betalen. Wij kunnen zo de muzikanten een realistische vergoeding bieden én zorgen dat ons programma ouderwets eigenzinnig blijft!