
13 JUN ’22 – MUZIEKPRAAT! PHILOMEEN LELIEVELDT IN GESPREK MET RUUD ROELOFSEN, BART VAN DONGEN EN FIE SCHOUTEN (& GRATIS LIVESTREAM)
Tickets
De meest onregelmatige serie bij de Pletterij met de meest buitengewone interviews over muziek.
PROGRAMMA
Nieuwe versie met improvisatie door Fie Schouten (basklarinet/contrabasklarinet) en Bart van Dongen (harmonium/Korg MS20) & soundtrack.
Philomeen Lelieveldt
Als muziekhistoricus legt zij zich sinds 1992 toe op het vertellen van verhalen over de rol van componisten, musici en orkesten in het Nederlandse muziekleven. Sinds maart 2021 is Lelieveldt verbonden als conservator aan het Het Haags Gemeentearchief voor de collecties van het Nederlands Muziek Instituut. Dat is een musicologische bibliotheek en archiefcollectie met ruim 700 persoons- en werkarchieven van Nederlandse musici en componisten. Haar taak is om de archiefcollectie beter toegankelijk en zichtbaar te maken en goed te laten benutten door musici, historici, literatuurwetenschappers, familiehistorici die willen bijdragen aan het vertellen van verborgen verhalen uit de Nederlandse muziekcultuur. Over haar onderzoek naar de bijdragen van Nederlandse componisten en musici aan het hoorspel (zoals ook Tera de Marez Oyens), in de jaren veertig en vijftig, vertelt zij: Het hoorspel was de Netflix van de twintigste eeuw | NPO Radio 1
Ruud Roelofsen
Naast zelf op het podium staan, organiseert zij met partners het terugkerend evenement Basklarinet Festijn (sinds 2014) en de concertreeks Nieuwe Noten Amsterdam (sinds 2016). Voor deze activiteiten ontving zij de 1e Nieuw Geneco Fair Practice Compositieopdracht Award voor haar impact op het Nederlandse muziekleven als inspirator en met aandacht voor de Fair Practice.
Bart van Dongen
Bart is musicus en componist, hij speelt veel verschillende soorten toetsinstrumenten, maakt zelf instrumenten. Dit varieert van een soloprogramma op het orgel, een piano met 72 verbindingen naar speakers die in bloempotten in een bamboe ‘kathedraal’ hangen tot een muziektheaterstuk i.s.m. Zuidelijk Toneel over het boerenleven, ook buiten uitgevoerd samen met amateur koren en fanfares. Tevens is hij artistiek leider van Paviljoen Ongehoorde Muziek in Eindhoven, kort: POM. De functie van POM is die van ontwikkelen en ontdekken. Musici/makers/componisten krijgen de gelegenheid geboden om nieuwe programma’s, ideeën, composities te ontwikkelen en uit te proberen. Het publiek krijgt de gelegenheid om onbekende muziek en musici te ontdekken. “POM heeft een podium maar is geen podium zeg ik altijd.”
—
LIVESTREAM
Je kunt onze livestreams gratis volgen via de homepage van de website, onze Facebook-pagina of ons Youtube-kanaal en na afloop zijn ze als podcast terug te zien op het YouTube-kanaal van de Pletterij.