Laden Evenementen
muziek | maandag 13 mei 20:30 - 22:30

13 mei Young VIP Tour: Inner Voice-Evoke a Sigh

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar
Inner Voice – Evoke a Sigh is een concert in de serie Young VIP Tour met twee ensembles, waarbij zowel composities van Rambags als van Hong gebruikt worden en uitgangspunt voor verder muzikaal onderzoek. Het is als een ellips: twee brandpunten en daaromheen, daartussen andere musici, composities, muzikale ontwikkeling, improvisatie.
Het concert begint met een duo van de Young VIP’s  Sanne Rambags en Sun-Mi Hong. Daarna komen er musici bij uit de Sun-Mi Group of uit Sanne’s European Colours Group. Er zijn momenten dat Sanne alleen met haar twee Europe Colours musici op het podium staat, er zijn moment dat Sun-Mi alleen met haar Group op het podium staat. De meeste momenten zal er een vermenging zijn van beide groepen. Uitgangspunt is de de spanning tussen vrijheid en compositie. Daar zijn beide musici erg mee bezig, ze zien dat als bron voor de muziek die ze maken.
Sun-Mi Hong componeert veel voor haar Sun-Mi Group: een internationaal quintet. Haar composities hebben een heldere structuur met ruimte voor improvisatie.
Sanne Rambags komt uit de improvisatie-traditie. Niet zozeer de free jazz als wel de meer sferische noordse ECM-achtige achtergond. Ze schrijft kleine composities als schetsen om verder te werken, om te improviseren.
Met deze verschillende achtergronden maken de vrouwen een avondvullend programma dat een fluïde karakter heeft: het is een doorgaand concert, waarbij soms composities van Sun-Mi gespeeld worden, soms schetsen van Sanne, soms met alle musici, soms met een deel.
Rondom de brandpunten van de ellips cirkelen de Sun-Mi Group en het trio van Sanne, to evoke a sigh.

Bezetting:

Sun-Mi Hong – drums
Sanne Rambags – vocals
Alesandro Fongare – bas
Young Woo Lee – piano
Nicolo Ricci – tenorsax
Alistair Payne – trompet

We Are Public heeft dit concert geselecteerd. Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

 

 Muziek  Sun-Mi Hong.

 

 

Live video Sanne Rambag:

 

Sun-Mi Hong

Sun-Mi Hong

Componist en bandleider Sun-Mi Hong wordt beschouwd als een van de meest geliefde, opkomende drummers in Nederland. Ze tourde met verschillende projecten zoals Karel Boehlee Trio, Benjamin Herman en Daahoud Salim Quintet, maar weet zich inmiddels ook op eigen naam in de kijker te spelen.Met haar zelfgeschreven songs slaagt de Koreaanse drummer erin haar volledig unieke perspectief op de wereld over te brengen.Het gebruiken van driedelige ritmesecties, zorgt voor borrelende hoorn lijnen en zwevende melodieën. Piano (Young-Woo Lee) en contrabas (Alessandro Fongaro) grijpen elk moment de aandacht en zowel erkende als ervaren improvisatoren zorgen voor een kleurrijk geheel. Deze golfachtige, dansende geluiden worden vaak begeleid door de geheel unieke Nicolo Ricci (tenorsaxofoon) en Alistair Payne (trompet). Beide hoorns sturen de composities naar een donkere, meer vocale hoek, zoals een kreet of gefluister dit ook doet. Deze sound zorgt voor eerlijke en riskerende muziek.In 2017 verscheen Sun-Mi’s debuutalbum.Na de release van haar debuutalbum in 2017, ging Sun-Mi een spannend jaar gevuld met groei en succes tegemoet. Zo inspireerde zij onlangs het panel van de Dutch Jazz Competition om haar te selecteren voor “The Best Group 2018”. Vorig jaar ontving zij al de tweede prijs van de veelgeprezen Getxo International Jazz-wedstrijd 2017. Deze Koreaanse drummer is zeker een om op te letten voor de aankomende generatie artiesten. 

Sanne Rambags

Sanne Rambags

"De stem ligt het dichtst bij het hart.”Door warme klanken, vertolkt met diepe intentie, weet Nederlandse zangeres en componiste Sanne Rambags (9 oktober 1994) een moment van magie te creëren.Al op jonge leeftijd ontwikkelt zij zich als musicus met een uitgesproken geluid. Ze is, als een van de weinige zangeressen van haar generatie, in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de ervaren musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentele functie waarmee zij op zoek gaat naar de uitersten van haar stem, nieuwe klanken en een eigen geluid.Momenteel is Sanne volop bezig met de album release tour van één van haar projecten; Mudita. Op 28 september kwam in samenwerking met haar band, het debuutalbum ‘Listen To The Sound Of The Forest’ uit.Dit jaar werd Sanne Rambags benoemd tot Young Vip 2019. In het voorjaar van dit jaar zal zij in het kader van deze titel met de European Colours Group op tournee langs vele gerenommeerde jazzclubs en -festivals gaan. Hierbij gaat Rambags muzikale ontmoetingen aan met talentvolle musici van haar generatie uit verschillende landen in Europa.In februari 2019 is de tweede cd van het Sanne Rambags trio verschenen. Dit trio bestaat uit Joost Lijbaart, Bram Stadhouders en Sanne Rambags.