Laden Evenementen
Debat | woensdag 13 nov 20:00 - 22:00

13 NOVEMBER DEBAT: TOERISME IN HAARLEM (1)

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

foto: alicia steels/unsplash

Dit debat is geselecteerd door We Are Public.
Houders van een WAP-pas hebben gratis toegang.

 

De tsunami aan toerisme: wat staat ons te wachten?

In twee debatten behandelen we het toerisme. Een hot item. De komende jaren gaat dat stevig groeien, zeggen kenners. In Amsterdam weten ze daar alles van. Gaat Haarlem als het kleine broertje van Amsterdam die grote stad achterna?

B en W van Haarlem brachten onlangs een nota uit waaruit zorg sprak. Dat viel op, want tot voor kort werd toerisme bewierookt vanwege het economische belang. Maar: valt er eigenlijk wel wat te reguleren of hebben we met een natuurverschijnsel te maken?

We hebben twee prominente gasten van buiten: Stephen Hodes (Amsterdam in Progress) en Marjolein Demmers ( Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur). Journalist Peter Bruyn spreekt een column uit. Daarna kruisen twee gemeenteraadsleden de degens: Moussa Aynan (Jouw Haarlem) en Joris Blokpoel (VVD). Zij zullen aantonen dat er verschillend tegen toerisme kan worden aangekeken. Tegenspraak brengt ons verder!