Laden Evenementen
Film | woensdag 13 nov 14:00 - 16:00

13 NOVEMBER FILM: MAHAKOEASA (1920), Iep Ochse

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn nog niet beschikbaar

In juni 1929 keerde Polygoon-operateur I.A. Ochse na vier jaar terug uit Nederlands Indie met veertig kilometer filmmateriaal. De montage hiervan resulteerde in de zogenaamde Mahacyclus, bestaande uit 3 delen, waarvan de eerste twee delen al eerder vertoond zijn in onze filmzaal. Vanmiddag is de derde en laatste film Mahakoeasa aan de beurt met Celebes, Molukken en Nieuw Guinea.

De reis wordt aangevangen met een KPM-schip waarmee men naar de haven van Makassar – Celebes vaart. Daarna wordt de reis vervolgd naar de prachtige baai van Gorontalo, waar prauwen klaarliggen voor het ontschepen van de lading. Dan volgt er een expeditie door de dichte bossen naar een dorp van de Toradja bevolking, waar we getuigen zijn van zwaarddansen en een dodenfeest. Vervolgens krijgt u indrukwekkende beelden te zien van de dorpen van de Papoea´s in Nieuw Guinea, die nog geheel in het stenen tijdperk leven. Vanuit een prauw maakt I.A. Ochse prachtige opnamen van een paalwoningendorp van de Papoea’s.

Het programma is samengesteld door Lenie Peetoom.
Zij verzorgt ook de inleiding aan het begin van de film.